Fairtrade | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Fairtrade

Fairtrade

Fairtrade er et internasjonalt merke for rettferdig handel mellom små produsenter i utviklingsland og forbrukere i vestlige land. Meny har ett stort utvalg av Fairtrade-merkede produkter.

Fairtrade-merket garanterer at produsentene får en minstepris for varene sine som dekker bærekraftige produksjonskostnader og levekostnader. Det stilles også miljøkrav til produksjonen, blant annet til reduksjon i bruk av sprøytemidler og egne tiltak mot jorderosjon og vannforurensing.

Meny har fokus på matglede kombinert med et stort vareutvalg, og fører i dag et stort utvalg på fairtradeprodukter. Meny satser på fairtade og vil tilby sine kunder stadig flere varer til konkurransedyktige priser.

Vareutvalg og pris

Meny fører i alle våre butikker fra 31 ulike varer som er merket Fairtrade til nærmere 100 i de største butikkene.Fairtrade varene plasseres sammen med andre varer innenfor de forskjellige varegruppene. Meny har meget konkurransedyktige priser på fairtrade-merkede varer.

Kommunikasjon
Som en del av satsingen på fairtrade vil Meny i større grad tydeliggjøre disse produktene i butikk. Varene vil bli tydelig merket, og den ensartede merkingen gå igjen på internettsider og i kundeaviser. Dette er under utarbeidelse

Tilgjengelighet

Meny har over 160 butikker....lokalisert på øst-, sør, midt- og vestlandet. Se vår butikkoversikt.

Så man kan tenke på at hver gang noen slapper av og hygger seg med Faitradekaffe i kaffe-pausene bidrar de til at lokale bønder i Guatemala får en rettferdig pris for kaffen de selger. Fairtradeordningen er med på å stabilisere økonomien til fattige kaffeplukkere, og bidrar dessuten til å gjennomføre ordninger som fødselspermisjon, så vel som bygging av skoler og helsestasjoner. Så kan du eventuelt også ta litt Fairtrade sukker i kaffen med god samvittighet! 

 

Fairtrade er en organisasjon som sørger for at bønder og arbeidere i utviklingsland får bedre betalt for råvarene de dyrker og eksporterer til land som Norge.

Mable Matetsu jobber på en Fairtrade-sertifisert bananplantasje i Ghana. For Fairtrade-inntekter har de kunnet bygge flere skolebygg i landsbyen, og de kvinnelige ansatte har nå rett til fødselspermisjon. Hver gang du kjøper et Fairtrade-merket produkt, bidrar du til at Mable og mange andre bønder og arbeidere får et bedre liv.

Kaffebonden Cesar Villeda er medlem av et Fairtrade-sertifisert kooperativ i Guatemala. De økte inntektene Cesar får fra Fairtrade-salget, har bidratt til at Cesars fire barn har fått skolegang og høyere utdanning. Hver gang du kjøper et Fairtrade-merket produkt, bidrar du til at Cesar og mange andre bønder og arbeidere får et bedre liv.

  

 

 

 

Mer om

Artikler