Hummersuppe | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Hummersuppe

Menykokken anbefaler
Hummersuppe
Mye av smaken i hummeren sitter i skallet, og det kan brukes til å lage en deilig suppe. Her får du en himmelsk hummersuppe med blant annet hvitvin, kremfløte og urter.

Tidsforbruk

40-60 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

Beregn

Ingredienser for   porsjon(er)

  • Hummersuppe
  • 2stk.levende eller ferdigkokt hummer
  • 1buntfrisk dill
  • 1stk.løk
  • 2stk.gulrot
  • 2stilkfrisk timian
  • 7stk.hel pepper
  • 2sstomatpuré
  • 2dlhvitvin
  • 7dlfiskebuljong (utblandet)
  • 3dlkremfløte
  • 0.5tssalt
  • 0.5tskajennepepper
  • 2platebutterdeig
  • 1stk.eggtil pensling

Legg til i handleliste

Slik gjør du:

1. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Skrell løken og skjær den i båter.


2. Hvis du har kjøpt fersk levende hummer, ha salt og 2/3 av dillen i rikelig vann og kok hummerne under lokk i 15 minutter. Ta opp hummerne og avkjøl dem. Har du kjøpt frossen ferdigkokt hummer, hopp over dette punktet, men ta da dillen med under punkt fire.


3. Ta ut kjøttet ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side.

4. Legg de lettknuste skallene i en gryte.Tilsett løk, gulrøtter, timian, pepper og tomatpuré. La det surre i 1 minuttt under omrøring. Hell over vin og buljong. Legg på lokk og kok på svak varme i 20 minutter.


5. Skjær butterdeigplatene i trekanter. Pensl dem med egg og stek på 210 °C til de er hevet og gyllenbrune (ca. 8 minutter).


6. Sil hummerkraften og tilsett fløte. Kok inn til passe tykt. Smak til med krydder og varm opp suppen. Fordel hummerkjøttet i skåler og hell over suppen.

 

Pynt med dill. Server med butterdeigtrekanter til. 

Oppskrift fra matprat.no

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 

Grønnsaker i suppe``` ` <p>Grønnsakene&nbsp;bør kuttes i staver med en lengde som er tilpasset en skje. Ferske grønnsaker i suppen tilsetts til slutt, slik at de&nbsp;holder seg sprø</p>` /Kokkekommentarer/Gronnsaker-i-suppe/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send