Krabbe | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Krabbe

Krabbe

Den norske krabben er favoritten for mange sjømatelskere, og en virkelig delikatesse tilpasset hverdagsbudsjettet. Den er på sitt aller beste på sensommeren, da har den masse fyldig kjøtt i skallet, men sesongen strekker seg fra august til november.


 • Utenlandske navn: 

  Cancer pagurus Brown crab Tourteau Taschenkrebs, Kurzschwanz-Krebs

 • Oppbevaring: 

  Krabbekjøttet har en nydelig, litt søtlig smak som balanseres med det salte.Varebeskrivelse

Biologi/fangst
Taskekrabben som er den vanligste i Norge, og den lever langs kysten opp til Troms. Den er vanligst på dyp ned til 50 m. Hunnkrabben har bredere haleklaff enn hannkrabben, mens hannkrabben har flatere ryggskjold og større klør.Normalt gyter krabben om høsten etter at den er kjønnsmoden, vanligvis fra femårsalderen. Hunnen bærer eggene med seg under halen vinteren over, inntil de klekkes på sommeren. Krabbelarvene lever pelagisk, dvs. i de frie vannmassene de første 4-6 ukene før de slår seg ned på bunnen.

Vanlig fangstredskaper
Teine.

Anvendelse

Krabbekjøttet har en nydelig, litt søtlig smak som balanseres med det salte.Omsettes levende, kokt, renset i skall, dypfryst eller hermetisk. Kokt krabbe brukes naturell, men den kan også tilberedes i egne retter eller som tilbehør til andre sjømatretter. Prøv en rømmedressing med urter og chili som variant til majonesen når du skal servere naturell krabbe.

Hvordan renser jeg krabbe?

 1. fjern haleklaffen, klørne og bein. Fjern først haleklaffen og vri så av klørne og beina. Knekk klørne. Så åpner du krabben slik: Press oppover til huset løsner fra krabbeskjoldet.
 2.  fjern gjellene. Fjern gjellene fra huset. Fjern også gjeller som sitter i ryggskjoldet.
 3.  fjern paven. Paven er krabbens magesekk og skal fjernes. Trykk ut paven, som sitter som en pose bak øynene. Trykk ned til du hører et lite knepp, da er den løs, og kan lett løftes ut og kastes.


Næringsinnhold
Krabbe er en god kilde til vitamin B12, selen og sink.


Råvareinformasjon fra godfisk.no


 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter

Artikler

Tema

 • Fristelser fra havet Fristelser fra havet

  Hos Meny finner du hummer, reker, scampi, krabbe, kråkeboller, kongekrabbe og ulike skjell. Lande...

 

Slik deler du opp krabben

Slik deler du opp krabben

Her viser vi deg hvordan du finner frem til godbitene i krabben.