Brosme | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Brosme

Brosme

Meny har et stort utvalg av fisk og sjømat. Brosme er et av mange alternativer for et godt fiskemåltid.


  • Utenlandske navn: 

    Brosme brosme Tusk, cusk Brosme Lumb

Varebeskrivelse

Sesong: Hele året
Størrelse: Opptil 110 cm og 15 kg.

Fisken/fisket
I kroppsformen minner brosmen litt om lange, men den er mer lubben og har dessuten bare én sammenhengende ryggfinne. I Norge er brosmen vanlig i dypere fjorder på Vestlandet og langs kontinentalskråningen (eggakanten). Den forekommer på 50 -1 000 m dyp, men er vanligst mellom 200-500 m. De viktigste gytefeltene er mellom Skottland, Færøyene og Island.  Det norske fisket foregår hele året, i nord hoved¬saklig langs eggakanten til ca. 72˚ N. Det tas også litt brosme som bifangst i trål. Fisket i sør utøves hovedsaklig av banklineflåten fra Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

Vanlige fangstredskaper
Bunntrål, bunnline, bunngarn

Anvendelse
Omsettes som fersk eller frossen filet eller lettsaltet filet. Brosme har et fast fiskekjøtt med en smak som kan minne om hummer og den kan lett tilberedes i små stykker som til woksteking. Kjøttet er saftig og fint og i tillegg til stekte retter er den velegnet i ovnsbakte retter. Lettsaltet filet kan kokes eller brukes i ulike retter.

Næringsinnhold
Brosme er en mager fisk og en god proteinkilde. Den inneholder også mye vitamin B12.

Mer næringsdata på www.nifes.no/sjomatdata.


Råvareinformasjon fra godfisk.no


 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send