Suppe på laks og blåskjell | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Suppe på laks og blåskjell

Suppe på laks og blåskjell

Tidsforbruk

20-40 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

Beregn

Ingredienser for   porsjon(er)

  • Suppe på laks og blåskjell
  • 400gLaksefilet, uten skinn og ben
  • 500gFriske blåskjell
  • 0.5Sjalottløk, hakket
  • Olje
  • 11/2 - 2 dlHvitvin
  • 41/2 dlKremfløte
  • 3/4 dlH-melk
  • 1-2 ssKaldt smør
  • Salt og pepper
  • 2tsFinstrimlet estragon

    Til servering:
  • 1dlHakkete krydderurter, persille, basilikum, timian, dill, o.a.
  • ca. 2 dlOlivenolje
  • Brød

Legg til i handleliste

Slik gjør du:

Skjær laksefileten i fire jevne stykker. Dryss dem lett med salt og stek dem gylne i olje. Legg dem til side. Rens blåskjellene og kontroller at alle er tett lukket. Fres skjell og løk i olje i ca. 1 min. Hell på hvitvin, legg lokk på kokekaret og damp skjellene til de åpner seg, 3—4 min. Sil fra kraften og ta vare på den. Plukk skjellmaten ut av skallene og legg det til side. Kok opp blåskjellkraften med fløte og la det koke uten lokk til det har kokt litt inn. Tilsett melk, gi suppen et oppkok og smak den til med salt og pepper. Melken må tilsettes til slutt for at suppen ikke skal skille sg. Skulle den likevel gjøre det, kan du ”jukse” med å jevne den med maisenna, da løper den sammen igjen.

Rør inn små terninger av kaldt smør i suppen og skum den opp med stavmikser eller i hurtigmikser. Har du ingen av delene kan suppen vispes kraftig med elvisp. Rør inn estragon.

Kjør urtene i food-processor til de er finhakket, spe med oljen til en jevn, grønn puré. Alle slags urter kan brukes, ta det du har.

Fordel suppen i dype tallerkener og legg i laks og blåskjell. Sett frem en skål med urteolje til å dyppe brødet i.

Oppskrift fra godfisk.no

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 

Filetere rødspette``` ` <p>Vil du vite hvordan man fileterer rødspette, eller annen flatfisk? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Filetere-rodspette/`/PageFiles/7846/Menykokken%2001%20filetere%20rodspette.jpg

Filetere laks``` ` <p>Vil du vite hvordan man lager fileterer laks? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Filetere-laks/`/PageFiles/7824/Menykokken%2012%20Laks.jpg

Filetere torsk``` ` <p>Vil du vite hvordan man fileterer torsk? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Filetere-torsk/`/PageFiles/7821/Menykokken%2013%20Torsk.jpg

Fisketips`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_14_fisketips.flv`` /PageFiles/7818/Menykokken%2014%20Fisketips.jpg` <p>Vil du vite hvordan man lager gravet laks eller fiskefarse? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Fisketips/`/PageFiles/7818/Menykokken%2014%20Fisketips.jpg

Hollandaise`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_17_hollandeisesaus.flv`` /PageFiles/7810/Menykokken%2017%20Hollandeisesaus.jpg` <p>Vil du vite hvordan man lager god hollandaisesaus? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Hollandeise/`/PageFiles/7810/Menykokken%2017%20Hollandeisesaus.jpg

Fiskekraft`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_25_fiskekraft.flv`` /PageFiles/7792/Menykokken%2025%20Fiskekraft.jpg` <p>Vil du vite hvordan man lager god fiskekraft? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Fiskekraft/`/PageFiles/7792/Menykokken%2025%20Fiskekraft.jpg

 
1 av 1 tips

 

Grønnsaker i suppe``` ` <p>Grønnsakene&nbsp;bør kuttes i staver med en lengde som er tilpasset en skje. Ferske grønnsaker i suppen tilsetts til slutt, slik at de&nbsp;holder seg sprø</p>` /Kokkekommentarer/Gronnsaker-i-suppe/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send