Lyr | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Lyr

Lyr

Meny har et stort utvalg av fisk og sjømat. Lyr er et av mange alternativer for et godt fiskemåltid.

 

  • Utenlandske navn: 

    Pollachius pollachius Pollack Lieu jaune Pollack, Steinköhler

Varebeskrivelse

Sesong: Hele året.
Størrelse: Opptil 130 cm.

Fisken/fisket
Lyr skiller seg i utseende fra sei med et mer utpreget underbitt. I tillegg har lyren en mørk og buet sidelinje, mens denne er lys og nesten rett hos seien. Arten lever i de frie vannmassene (pelagisk) ned til 200 m dyp. I Norge forekommer lyren i varierende antall langs sør- og vestkysten. Lyren er en varmekjær art og først om vinteren vandrer den ut på dypere vann. Lyren tas vanligvis som bifangst under torskefisket.

Vanlige fangstredskaper
Garn, trål, dorg.

Anvendelse
Lyr er svært godt egnet til farse. Den kan i tillegg både kokes og stekes og brukes i de samme rettene som torsk og hyse. Lyr kan med fordel marineres før den tilberedes.

Næringsinnhold
Lyr er en god proteinkilde, og inneholder også en god del vitamin B12 og selen. Selen er nødvendig i mange av kroppens kjemiske reaksjoner, blant annet i nedbrytningen av de såkalt ”frie radikaler”. Disse radikalene er potensielt giftige for cellene, og kan dannes i kroppen ved inntak av legemidler, alkohol, sigarettrøyk og lignende.

Mer næringsdata på www.nifes.no/sjomatdata.


Råvareinformasjon fra godfisk.no


 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send