Kokt torsk á la Prinsefisk | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Kokt torsk á la Prinsefisk

Kokt torsk á la Prinsefisk
Prinsefisk er en helt spesiell rett fra Bergen og den ble til i anledning av et svensk prinsebesøk i byen for mye over hundre år siden. Den svenske prinsen ønsket seg torsk til middag og retten ble til for å unngå å servere tradisjonelle kokte torskeskiver til så mange gjester. Prinsefisk består av torskefileter som såvidt har trekt ferdig i lettsaltet vann, de legges på varmt fat med hvit saus over. På fatet legges asparges, hummer og butterdeigssnipper. I årenes løp har retten utviklet og endret seg noe , men hovedingrediensene er de samme. Det er tilbehøret som kan variere.

Tidsforbruk

20-40 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

Beregn

Ingredienser for   porsjon(er)

  • Kokt torsk á la Prinsefisk
  • 1.5kgryggfilét av torsk
  • 200gReker
  • 200gblåskjell

    Hvitvinsaus
  • 3finhakket sjalottløk
  • 1sssmør
  • 2dlhvitvin
  • 5dlfiskekraft
  • 3dlfløte
  • salt og pepper
  • maisennajevner

    Hvitløkpoteter
  • 4- 6kokte poteter
  • 4- 6hvitløkbåter i tynne skiver
  • 400ggrønne asparges

Legg til i handleliste

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær torskefileten i serveringstykker. Legg stykkene i langpanne og dryss salt over. Hell litt vann i langpannen, bare så det dekker bunnen. Dekk formen med folie. Bak fisken i stekeovn ved 200 grader i ca 15 minutter.
Hvitvinsaus
Surr løken blank i smør. Tilsett hvitvin og reduser til det halve. Ha i fiskekraft og reduser videre til det halve. Tilsett fløte og kok til passe konsistens. Smak til med salt og pepper. Sil sausen.

Skjær de kokte potetene i kuber. Stek hvitløkskivene og potetene i smør slik at de blir gylne og fine. Legg hvitløkskivene over hverandre på toppen av potetkubene. La reker og blåskjell bli litt lune i folie rett før servering. Kok grønne asparges og poteter.


Oppskrift fra godfisk.no

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 

Filetere rødspette``` ` <p>Vil du vite hvordan man fileterer rødspette, eller annen flatfisk? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Filetere-rodspette/`/PageFiles/7846/Menykokken%2001%20filetere%20rodspette.jpg

Filetere laks``` ` <p>Vil du vite hvordan man lager fileterer laks? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Filetere-laks/`/PageFiles/7824/Menykokken%2012%20Laks.jpg

Filetere torsk``` ` <p>Vil du vite hvordan man fileterer torsk? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Filetere-torsk/`/PageFiles/7821/Menykokken%2013%20Torsk.jpg

Fisketips`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_14_fisketips.flv`` /PageFiles/7818/Menykokken%2014%20Fisketips.jpg` <p>Vil du vite hvordan man lager gravet laks eller fiskefarse? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Fisketips/`/PageFiles/7818/Menykokken%2014%20Fisketips.jpg

Hollandaise`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_17_hollandeisesaus.flv`` /PageFiles/7810/Menykokken%2017%20Hollandeisesaus.jpg` <p>Vil du vite hvordan man lager god hollandaisesaus? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Hollandeise/`/PageFiles/7810/Menykokken%2017%20Hollandeisesaus.jpg

Fiskekraft`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_25_fiskekraft.flv`` /PageFiles/7792/Menykokken%2025%20Fiskekraft.jpg` <p>Vil du vite hvordan man lager god fiskekraft? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Fiskekraft/`/PageFiles/7792/Menykokken%2025%20Fiskekraft.jpg

 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 
 

Nytrukket torsk

Nytrukket torsk

Vi tror vi kjenner torsken, denne skjeggete venn, med den lyse sidelinjen og de tre ryggfinnene, som er det mest anvendte fiskeslaget her til lands. Og alt den kan anvendes til av fortreffelig mat!