Kål | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Kål

Kål

 løpet av de siste årene har det dukket opp nye kåltyper i grønnsaksdisken, som for eksempel den asiatiske pak choy. Pak choy er god både wokket og dampet og kan også brukes i supper på samme måte som vi bruker spinat. La deg inspirer av andre kjøkken og utvid repertoaret, for kålen er en anvendelig grønnsak - og ikke minst, sunn.

Og husk: damp kålen fremfor å koke den, da bevarer du mer av smaken! 


Varebeskrivelse

Opphavet til alle kålvekster er strandkålen som vokser vilt i Middelhavsområdet. De mest kjente kålsortene for oss her nord er hodekål (hvitkål), kinakål, rosenkål og blomkål. Felles for alle er at de er en god kilde til vitamin C, mineraler og fiber. Velg den sorten du vil vite mer om ved å klikke i menyen til venstre.

Råvareinformasjon fra frukt.no


Råvarer

  • Knutekål Knutekål
    Knutekål er en oppsvulmet stengel med bladfestene fordelt rundt hele knollen. Knollene har form som ...
  • Hodekål (nykål) Hodekål (nykål)

    Kjøttkaker med kålstuing, fårikål og surkål er urnorske klassikere, men hodekål kan brukes til så...

  • Kinakål Kinakål
    Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina. I Europa har den vært dyrket fra midten av ...
  • Nykål Nykål
    Tidligkål kalles også for nykål eller sommerkål og har det samme latinske navnet som hvitkål. Tidlig...
 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter

  • Wok med kål og tomater Wok med kål og tomater
    I denne wokretten har vi brukt forskjellige kålsorter: hodekål, kinakål og rødkål, men sammen med de...
  • Kålruletter Kålruletter
    Litt grått, men veldig godt! Bruker du kinakål er det enda litt enklere. Så ta på deg forkle og prøv...