Vårløk | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Vårløk

Vårløk
Vårløk er en spesiell løksort som ser ut som en purreløk. Den danner som purreløk en lang smal stilk av tett sammenrullede blader. Hele planten er lang og smal, hvit eller rød nederst og mørk grønn øverst.

  • Salg perioden: 

    juni - september

  • Oppbevaringstemperatur: 

    0 - 2°C

  • Oppbevaring: 

    Vårløk har kortere holdbarhet enn purreløk og må oppbeveres kjølig med høy luftfuktighet. Den bør også beskyttes mot etylengass og direkte lufttrekk.

Varebeskrivelse

Vårløk er en spesiell løksort som ser ut som en purreløk. Den danner som purreløk en lang smal stilk av tett sammenrullede blader. Hele planten er lang og smal, hvit eller rød nederst og mørk grønn øverst. Vårløk har en mild og fin løksmak, og hele planten kan spises både rå, kokt og stekt. Det meste som selges som vårløk, er en egen sort, som ikke danner noen fortykning nederst, som vanlig kepaløk gjør. Kepaløk som tas opp meget tidlig, og selges med det grønne gresset, blir også solgt som vårløk, og de kan ha en fortykning nederst.

Bruksområde

Vårløk brukes naturell i salater og dressinger. Den kan også kokes, smørdampes, stekes eller brukes i wok, men husk at vårløk ikke skal varmebehandles lenge. På grunn av sin fine, milde smak er den mye brukt i salater og i Sverige kalles den for salatløk. De grønne bladene kan brukes som gressløk, selv om smaken kan være noe sterkere.

Egenskaper

Vårløk har en mild og aromatisk smak og er ideell for barn som ellers måtte finne annen løk for sterk. Vårløk og andre løkvarianter inneholder antioksidanter som er bra for cellenes forsvarsystem.

Kvalitetskrav

Vårløk skal være hel, ren, og fri for frostskader. Løken skal være sprø og fersk, og toppen skal ha en frisk grønnfarge.

Råvareinformasjon fra frukt.no


 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 

Vårløk``` ` <p>God til salater og wok, både løk og stilk kan spises. Mild i smaken.</p>` /Frukt-og-gronnsaker/Gronnsaker/Lok/Varianter/Varlok/Varlok/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter