Rotgrønnsaker | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker

Rotgrønnsakene er selve fundamentet i det norske kjøkkenet og kokkene er enige når det kommer til de allsidige rotgrønnsakene; de gir maten en herlig sødme. I supper og pureer, glaserte og bakte: jo mer rot, desto bedre!

 

Les mer om de ulike rotgrønnsakene nedenfor.


Bruksområde

Rotgrønnsaker på flere vis


Rotgrønnsakene kan brukes til nesten alt. Koke, steke, bake, glasere, som puré, som stuing, i supper…finn frem til dine røtter.


Kremede rotgrønnsaker

…eller stuede, om du vil. Rotgrønnsaker og poteter egner seg ypperlig til dette. Rotgrønnsakene skrelles og kuttes i like store biter. Forvell grønnsakene i godt saltet vann til de er knapt møre. Kok inn fløte, ha i rotgrønnsakene og smak til med salt og pepper. Ha gjerne i hakket dill til slutt. En enklere versjon er å koke rotgrønnsakene i fløten.


Egenskaper

Roten til alt godt

Enkelte ernæringseksperter hevder at det bare er rotgrønnsakene som virkelig er verdt å spise. Rotgrønnsakene er generelt stivelsesrike, og mange av dem inneholder mye kostfiber i tillegg. Gjennom tidene har rotgrønnsaker vært kjent for sitt innhold av vitamin C, men rotgrønnsakene våre inneholder så mye mer.



Råvarer

  • Rødbeter Rødbeter

    Rødbeten er en tradisjonsrik rotfrukt med sentral plass i det nordiske kjøkkenet. I Norge kjenner...

  • Skorsonerrot Skorsonerrot
    Skorsonerrot er en lang fingertykk rotvekst og kommer opprinnelig fra Spania. Den kan bli mellom 20 ...
  • Sellerirot, Knollselleri Sellerirot, Knollselleri
    Sellerirot kommer fra Middelhavsområdet og dyrkes over hele Europa. Den har vært kjent i Norge i lan...
  • Rettich Rettich
    Rettich er en variant innenfor reddikfamilien. Rettich finnes i flere farger, fasonger og størrelser...
 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter

  • Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter
    Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det er en enkel måte å tilberede varene på og smak ...
  • Ovnsbakte rotgrønnsaker Ovnsbakte rotgrønnsaker
    Rotgrønnsaker får en nydelig, søtlig smak av å bakes i ovn. Servér til kjøtt eller fisk.
  • Rotmos Rotmos
    Dette er en litt annen og spennende vri på den vanlige potetstappen. Ved å mose gulrøtter, selleriro...
  • Kålrotstappe Kålrotstappe
    Kålrotstappe smaker svært godt til tradisjonsmat som pinnekjøtt, men prøv også gjerne til annet stek...

Artikler

Tema

  • Norsk høst Norsk høst

    Den norske høsten er verdens beste høst når det gjelder gode råvarer. Og når Norge er på sitt all...