Rosewald | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Rosewald

Rosewald

Rosewald er en spennende fransk gourmetpotet. Den lange, ovale formen og det rosarøde, glansfulle skallet gjør rosewald til en elegant potetsort. Det høye tørrstoffinnholdet gir en rik og litt søtlig smak. Rosewald egner seg godt til koking, grilling, ovnssteking og ikke minst i salater.

 

 

 

 


Egenskaper

Næringsinnhold

Potet er en god kilde til karbohydratet stivelse samt vitamin C og kalium. Den inneholder små mengder jern også.

Helseeffekt

Poteten er en viktig grønnsak i Norge. På grunn av det høye karbohydratinnholdet og gode lagringsegenskaper har poteten blitt brukt som en basismatvare. Stivelse gir energi til kroppen og sørger for at musklenes energilager fylles opp. Til tross for at inneholdet av jern og vitamin C ikke er veldig høyt, er poteten en viktig kilde til disse stoffene fordi vi spiser den ofte. Derfor inkluderes poteten i anbefalingen om 5 om dagen, hvorav den ene porsjonen kan være potet (150 gram). Kokes poteten med skallet på, bevares store deler av vitamin C-innholdet. Antioksidanten vitamin C fremmer jernopptaket i tarmen og fornyer brukt vitamin E. I tillegg beskytter vitamin C kroppen mot skadelige frie radikaler. Kalium er med på å holde væske- og saltbalansen i kroppen normal. Når du svetter mye, taper du noe kalium, derfor kan det være lurt å spise kaliumrik mat etter en lang og intens treningsøkt eller på en varm sommerdag. Kalium er også gunstig for personer med høyt blodtrykk.


Kvalitetskrav

Velg riktig rosewald

Rosewald skal ha et rosarødt, glansfullt skall og være lang og oval i formen. 

Oppbevaring

Poteter oppbevares mørkt og kjølig, helst ved en temperatur mellom 4-8 ºC. De får en søtlig smak hvis lagringstemperaturen er lavere, fordi stivelsen blir omdannet til sukker. Blir potetene oppbevart for varmt, blir de fort myke og får groer. Potetene bør ikke utsettes for sollys. Lyset kan føre til grønne flekker av klorofyll. Under grønnfargen kan solanin dannes. 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send