Storfe | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Storfe

Storfe

I kjøttdiskene hos Meny ligger fristelsene på rekke og rad. Vi hjelper deg til å velge riktig type kjøtt til riktig rett og til riktig anledning.


Varebeskrivelse

Storfekjøtt kan du bruke til nesten alt. Til grytekjøtt kan du velge et stykke fra lår eller bog fra storfe. At ikke kjøttet er supermørt spiller ikke så stor rolle, fordi du koker det mørt. Nakkestykkene kan du også be om hvis du vil lage gryte – for eksempel fersk kjøtt og grønnsaker. Gammel, god og næringsrik kost på litt rufsete dager. I denne gryten putter du rotgrønnsaker av alle slag. Husk å be om noen kraftbein i tillegg, og kok mye av gangen så har du deilige restemiddager.

Har du kastet deg på "Slowfood" bølgen kan du kjøpe nesten hva det skal være av kjøtt. Selv de seigeste delene på dyret blir mørt når det får lov å koke i noen timer. Kjøtt fra rygg (filetene) og lår alltid er det møreste på dyret, mens kjøtt fra bryst, side, nakke og bog er mindre mørt. Grunnen til at forparten på dyret er mindre mørt er at mesteparten av vekten fra dyret hviler på forbeina så i disse er det mye muskler og sener. Oksehaler og andre kraftbein med marg setter en spiss på alle sauser og supper.

I Norge spiser vi i overkant av 20 kilo storfekjøtt i året. Mye av dette er selvfølgelig kjøttdeig som du også får nykvernet og lekker hos Meny.



Råvarer

  • Storfekjøtt fra Jacobs Utvalgte Jacobs Utvalgte storfekjøtt

    Jacobs Utvalgte storfekjøtt er behandlet etter de strengeste prinsipper for å oppnå mørt og smakf...

  • Storfetunge Storfetunge

    Lårtunge, eller storfetunge som det også kalles har samme bruksområder som bankekjøtt. Det egner ...

  • Kraftben av storfe Kraftben av storfe
  • Haler av storfe Haler av storfe

    I halene er det mye ben, sener og bindevev. Derfor brukes denne råvaren mye til koking av kraft o...

 
1 av 1 tips

 

Perfekt biff``` ` <p>Vil du vite hvordan man får den perfekte biffen? Meny viser deg hvordan.</p>` /Video/Perfekt-biff/`/PageFiles/7830/Menykokken%2009%20Perfekt%20Biff.jpg

Stek``` ` <p>Vil du vite hvordan man deler steken for å få den så saftig som mulig? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Stek/`/PageFiles/7828/Menykokken%2010%20Steik.jpg

Oksekraft`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_27_kjottktraft.flv`` /PageFiles/7788/Menykokken%2027%20Kjottktraft.jpg` <p>Vil du vite hvordan man lager god kjøttkraft av okse? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Kjottkraft/`/PageFiles/7788/Menykokken%2027%20Kjottktraft.jpg

 
1 av 1 tips

 

Steketips!``` ` <p>Desto lavere varme i ovnen, desto mørere resultat.</p> <p>La kjøttet ligge i romtemperatur 1 - 2 timer før det stekes. Aldri rett fra kjøleskap!</p> <p>La kjøttet hvile etter steking. Husk at kjernetemperaturen stiger under hviling.</p>` /Kokkekommentarer/Svinekjott/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

Mengde kjøtt pr. person``` ` <p>Det kan være vanskelig å beregne hvor mye kjøtt som bør kjøpes inn pr person. Her gir vi deg et forslag til hvor mye du bør beregne.</p>` /Kokkekommentarer/Mengde-kjott-pr-person/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter

  • Roastbiff Roastbiff

    Roastbeef er en klassisker i flere europeiske land. Den kan serveres varm eller kald.

  • Baconbiff med choronsaus og hasselbackpoteter Baconbiff med choronsaus og hasselbackpoteter

    Dette er en kraftig rett med mye smak. Choronsaus er en smakssatt bearnaise, en klassiker som ...

  • Salt bris Salt bris
    Salat er bra for deg, og smaker godt. Det er ikke mye som skal til før du har ett skikkelig måltid. ...
  • Lys kraft Lys kraft
    Til hverdags bruker vi stort sett buljongpulver eller terninger, men til fest og selskap er det lov ...

Artikler

 

Biff

Biff

Biff kan være indrefilet, ytrefilet, entrecôte, mørbrad og flatbiff.

Hos Meny får du biffer i alle varianter, men på denne siden skal vi prøve å gjøre det litt enklere å velge.

Marinader, sauser og dressinger.

Marinader, sauser og dressinger.

En god marinade eller saus kan sette en ekstra spiss på måltidet.

Hos Meny kan du kjøpe ferdige marinader klare for bruk, eller vi gir deg tips og råd for hvordan du lager din egen.