Grunnoppskrift postei og paté | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Grunnoppskrift postei og paté

Grunnoppskrift postei og paté
Postei eller paté er malt farse av kjøtt, fisk eller innmat. Paté har oftest grovere struktur enn postei og kan fungere som egen rett. Postei servert i formen som den er stekt i, blir ofte kalt for terrin.

Tidsforbruk

Over 60 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

Beregn

Ingredienser for   porsjon(er)

  • Grunnoppskrift postei og paté
  • 750glever av svineller storfe
  • 350gmedisterdeig
  • 6stkansjosfileter
  • 3tssalt
  • 0.5tspepper
  • 2stkegg
  • 2dlmatfløte

Legg til i handleliste

Slik gjør du:


1. Om ønskelig kan leveren kokes i ca. 10 minutter. Avkjøl og del så i mindre biter.

2. Kjør alle ingrediensene til patéen, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.

3. Visp egg og fløte lett sammen og spe til en glatt deig/røre. Tilsett smaksingredienser. Hell røren i patéformer.

4. Stek i vannbad på 170° C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Patéen skal kjennes fast når du trykker på den.

Forslag til smak på postei:
* Syltet grønn eller rød pepper
* Krydderurter, friske eller tørkede
* Julekrydder: nellik, allehånde og ingefær – ca. ½ - 1 ts av hver

Forslag til smak på paté:
* Kjøtt fra lettsaltet og røkt lam eller juleskinke
* Bacon i terninger
* Krydderurter, friske eller tørkede og finhakket løk

La patéen bli kald i formen, pynt med f.eks sølvløk, sylteagurk og urter. Glaseres med avkjølt, nesten stivnet aspic. Settes kjølig til aspicen har stivnet.

Skal patéen fryses må den pyntes senere.


Oppskrift fra matprat.no

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 
 

Mer om