Majones | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Majones

Majones
Å lage majones selv er så enkelt - og så godt! Ut fra denne grunnoppskriften kan du også lage spennende varianter med hvitløk eller safran.

Tidsforbruk

Under 20 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 3 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

  • Majones
  • 4stkeggeplomme
  • 1ssvineddikeller sitronsaft
  • 1tsdijonsennep
  • 4dlsolsikkeolje
    salt og kvernet pepper

Legg til i handleliste

Slik gjør du:

Denne porsjonen gir ca. 1/2 liter ferdig majones

La alle ingrediensene bli romtempererte. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Spe forsiktig med oljen under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.

Oppbevar majonesen mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.


Tips:
Lag gjerne en stor porsjon i hurtigmikser.


Hvis det skiller seg...

Om majonesen skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkete sausen litt etter litt.


Andre majonesvarianter

Safranïoli:

Bruk halv mengde hvitløk og tilsett 1 ts safran rørt ut i litt kokende vann.
Smaker nydelig til skalldyr og i fiskesuppe.

Aïoli med soltørket tomat:
Bruk halv mengde hvitløk og bland inn 5 finhakkede, marinerte soltørkete tomater.

Wasabimajones:
Bruk halv mengde hvitløk og bland inn 1-2 ss wasabipasta, noen dråper sesamolje og 1/2 ss flytende honning.

Oppskrift fra www.matprat.no

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 

"Hjemmelaget" Dillmajones...``` ` <p>.. nydelig til reker, men også til tapas eller et spennende smørbrød. Bland et beger med lettrømme sammen med en halv pakke majones, fersk dill, 2 fedd hvitløk og smak til med salt, pepper og saften av en halv sitron. Mmmm.</p>` /Kokkekommentarer/Hjemmelaget-Dillmajones/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send