Fastost | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Fastost

Fastost

Denne ostefamilien er stor og uensartet. Her finner vi alt fra halvfaste oster som græddost tilsiter til veldig faste Parmesantyper.
Dette er oster som har lang lagringstid og god holdbarhet.


Varebeskrivelse

Lagringsmåten for slike oster er svært viktig. Det må holdes stabil temperatur(3-6 gr.) og stabil luftfuktighet(opp mot 95%). Ostene bør også snus regelmessig ved lengre tids lagring.

Det finnes både upasteuriserte og pasteuriserte varianter i denne gruppen. Det varieres også på type melk. Her er noen eksempler:

Parmesan Reggiano er laget på upasteurisert kumelk og lagres fra 18 – 30 mnd.
Manchego er laget på pasteurisert fåremelk og lagres i ca. 9 mnd. Før eksportering.
Hollandsk Gouda er laget på pasteurisert kumelk, og er lagret i min. 26 uker. (vellagret).
Det er også vanlig at det benyttes blandingsmelk i en del av faste ostene.
Vi henviser her til osteuide/osteliste.

Andre kjente faste oster som Sveitser og Emmentaler har ofte hull i seg. Dette skyldes at det dannes gasser inne i osten.


Råvareinformasjon fra Oluf Lorentzen


Råvarer

  • Raclette Raclette

    Raclette er en halvfast ost med opprinnelse fra områdene rundt Genfersjøen - som ligger både i Sv...

  • Parmesan Reggiano Parmesan Reggiano

    Parmigiano-Regiano er produsert i Nord-Italia av upasteurisert kumelk. Dette er den mest berømte ...

  • Emmentaler Emmentaler

    Emmentaler grottelagret er lagret i grotter i 14 mnd.ved konstant temperatur 12,5 grader C og fuk...

  • Cheddar Cheddar

    Cheddar er en av de mest kjente ostene fra England. Fremstillingen begynte tidlig på 1500-tallet ...

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter

  • Lettvinte osteboller Lettvinte osteboller
  • Ostesufflé Ostesufflé
    Det er en gyllen regel at det er gjesten som må vente på sufleen og ikke omvendt. Ostesuflé med sala...
  • Wraps med ost og grønt Wraps med ost og grønt
    Med wraps kan man få lov til leke litt. Her kan hver enkelt få lage sin egen, slik at man får sine f...
  • Sommerspyd Sommerspyd
    Lag en enkel middag - på grillen eller i stekepannen. Bruk de ingrediensene du har til rådighet og l...