Salat som tilbehør eller et lett måltid | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Salat som tilbehør eller et lett måltid

Salat som tilbehør eller et lett måltid

Lag en deilig frisk salat. En knasende og smakfull salat er godt hele året, men den smaker kanskje ekstra deilig i de varme sommermånedene. Når sola steker har vi ikke så lyst på varm mat, og vil ikke bruke timevis på kjøkkenet.

Salat er godt for seg selv, men også veldig godt som tilbehør. Bruk det du har i kjøleskapet og mix din egen salat. I tillegg til de klassiske salatene som cæsarsalat, gresk salat, kyllingsalat o.l finnes det en rekke mer eksotiske og spenstige salater.

Frisk opp middagen
En god salat er selvskrevet tilbehør til en sunn middag. Men salaten trenger ikke å være kjedelig selv om du spiser den hver dag. Ved å tilpasse salaten til måltidet vil den tvert om vært med på å gjøre maten mer spennende og smakfull.

En tomatsalat er full av god smak. Tomatsalaten passer til det aller meste, og er en god variasjon til de grønne salatene. Tilsetter du noen oliven, litt fetaost og agurk har du en gresk salat dagen etter. Husk også en god dressing.

De hverdagslige potetene kan være spennende i en kald potetsalat, den smaker ekstra godt når den er hjemmelaget.

Til reker smaker avocadosalat ekstra godt. Og du bør prøve salat med mandarin-biter til kylling-middagen. Bruk fantasien når du er i butikken og finn råvarer som komplimenterer hverandre. Hvis du er usikker på hva som passer sammen får du hjelp i din nærmeste Meny-butikk.

Mett med salat
Salat er en lett og god sommermiddag. Kyllingsalat, biffsalat eller rekesalat, og du har et fullkomment måltid som gjør deg mett. Høres biff i salaten merkelig ut? Det er veldig godt, så du bør prøve en biffsalat neste gang du griller. Her på våre nettsider finner du massevis av oppskrifter på spennende salater. Husk baguetter, chiabatta eller nystekt brød som tilbehør.

En søt sommerdessert
Salat ikke trenger å være grønnsaker - fruktsalat er en frisk og god avslutning på
et deilig måltid. Om sommeren smaker en fruktsalat spesielt godt. Frukten er moden og smakfull, og du kan nyte den ute i kveldssola. Samle dine favorittfrukter i butikken, og lag en saftig fruktsalat til dessert. Tilsett litt krem eller en kule med iskrem når du vil kose deg litt ekstra.

Som med all annen mat gjelder det å bruke litt fantasi når man lager salat. Det finnes ingen regler, så lek deg frem med det du har i kjøleskapet og råvarene som finnes. Nedenfor har vi samlet en rekke oppskrifter på ulike salater til inspirasjon.

 
1 av 1 tips

 

Grønnsaker på grillen`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_30_grilling_av_gronnsaker.flv`` /PageFiles/7784/Menykokken%2030%20Grilling%20av%20Gronnsaker.jpg` <p>I denne videoen gir en av Meny sine kokker deg tips om hvordan du griller grønnsaker.</p>` /Video/Gronnsaker-pa-grillen/`/PageFiles/7784/Menykokken%2030%20Grilling%20av%20Gronnsaker.jpg

 
1 av 1 tips

 

Grønnsaker i suppe``` ` <p>Grønnsakene&nbsp;bør kuttes i staver med en lengde som er tilpasset en skje. Ferske grønnsaker i suppen tilsetts til slutt, slik at de&nbsp;holder seg sprø</p>` /Kokkekommentarer/Gronnsaker-i-suppe/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

Agurk``` ` <p>Agurk består hovedsakelig av hele&nbsp;96-97% vann, og energiinnholdet er derfor svært lavt (14 kcal (59 kJ) pr. 100 g). Agurk inneholder små mengder C-vitamin.</p>` /Frukt-og-gronnsaker/Gronnsaker/Agurk/Agurk/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

Vårløk``` ` <p>God til salater og wok, både løk og stilk kan spises. Mild i smaken.</p>` /Frukt-og-gronnsaker/Gronnsaker/Lok/Varianter/Varlok/Varlok/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

Sjampinjong på grillen``` ` <p>Dra ut stilken på sjampinjongen, fyll&nbsp;hullet i soppen&nbsp;med kremost med f.eks hvitløkssmak. Pakk soppen inn i folie og legg den på grillen. Utrolig godt som tilbehør til grillmåltidet.</p>` /Kokkekommentarer/Sjampinjong-pa-grillen/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

Asparges``` ` <p>Prøv asparges med ridderost og spekeskinke. Godt som forrett eller enkel fingermat.</p>` /Kokkekommentarer/Asparges/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Råvarer

 • Salater Salater

  Det er ikke så mange år siden hodesalaten var omtrent den eneste tilgjengelige salatsorten, men b...

Oppskrifter

Artikler

Tema

 • Vi frister deg til 5 om dagen Spill av video
  ftp://ftp.qbrick.com/ncode/Frukt_og_gr_nt_film_221742a.flv`Vi frister deg til 5 om dagen`/Tema-Med-Menykokken/Vi-frister-deg-til-5-om-dagen/
  Vi frister deg til 5 om dagen

  Hos Meny finner du hver uke 5 fristende tilbud på frukt og grønnsaker. Vi håper at dette kan hjel...

 • Marinader, sauser og dressinger. Marinader, sauser og dressinger.

  En god marinade eller saus kan sette en ekstra spiss på måltidet.

  Hos Meny kan du kjøpe f...

 

En regnbue av frukt og grønt

En regnbue av frukt og grønt

Spis en regnbue av frukt og grønt hver dag. Spiser du en håndfull av hver av fargene i regnbuen hver dag, er du på god vei til å gi kroppen det den trenger av antioksidanter, vitaminer, mineraler og andre aktive stoffer. Husk at 5 om dagen gjør kroppen bra.