Skolestart | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Skolestart

Skolestart

Sunn skolestart. Høst og skolestart er en spennende tid, det kribler i magen ved tanken på å komme i gang etter en lang sommer. En viktig del av skoledagen er storefri og matpausen – den norske matpakken holder fremdeles stand, og hos Meny finnes det mange alternativer til skivene med gulost og pølse.

Mange sverger fremdeles til brød og utvalget i butikken er stort i dag. Grovt brød er mer mettende og næringsrikt enn lyst, og brød med hele korn holder seg saftig lenge, se vår brødskala for hvordan dette er merket i butikk. Alle har sitt favorittbrød, og hvis du bruker brødskjæremaskinen hos Meny, kan du legge brødet i fryseren og ta ut det du trenger når det passer.

Det har vært en liten revolusjon når det gjelder pålegg de siste årene. Ostedisken hos Meny blir stadig utvidet, bare de norske smøreostene teller mer enn ti varianter på hyllene. Skinke- og pølsepålegg fås med og uten krydder og posteier og pateer er det også et enormt utvalg av. Hvis du kjøper inn agurk, tomat, paprika og salat i tillegg, er det enklere å lage fristende smørbrød hver dag. Husk mellomleggspapir eller invester i matbokser med flere rom, gjerne to bokser hvis barna også skal på Aktivitetsskolen.

La gjerne barna smøre sin egen skolemat. Sett frem brød og pålegg, skjær opp grønnsaker og legg dem på en fjøl ved siden av, så får alle det de har lyst på den dagen. Så kan du overraske poden med en liten ekstra boks med grønnsaker og oppskåret frukt som en overraskelse til slutt. Druer, eplebåter, en kiwi (husk skje), minigulrøtter, babytomater og agurkskiver er alltid velkomment som dessert. Hvis du har ekstra overskudd en dag kan du lage dipp til de oppskårede grønnsakene og sende med i en liten boks. Bland matyoghurt med en dippose fra snacksavdelingen hos Meny eller bruk gresk dressingmiks.

Mulighetene er mange og skoleåret langt, men med gode intensjoner og friskt mot kan barna få gode matopplevelser i skolehverdagen som gjør at energien holder hele dagen!

 

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 

Fryste brød``` ` <p>Visste du at hos Meny så kan du få brød fryste, slik at du selv kan nyte nystekt brød når du selv måtte ønske. </p> <p>Spør etter ditt favorittbrød i bakeriavdelingen.</p>` /Kokkekommentarer/Fryste-brod/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Råvarer

 • Grønnsaker Spill av video
  ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_30_grilling_av_gronnsaker.flv`Grønnsaker`/Frukt-og-gronnsaker/Gronnsaker/
  Grønnsaker

  Fem om dagen er ingen sak!

  Ofte kjøper vi de samme grønnsakene hver gang vi handler – gul...

 • Frukt Frukt

  Frukt kan du bruke til både forrett og dessert, eller som snacks. Tar du deg bryet med å kut...

 • Ost Ost
  Kvaliteten på og utvalget av oster i Norge har de siste årene blitt like bra som ellers i Europ...
 • Brød og bakervarer Brød og bakervarer

  Hos Meny er vi opptatt av brød generelt, og nystekt brød spesielt. Vi har ovn i alle våre butikke...

Oppskrifter

 • Matpakkebrød Matpakkebrød
  Et godt matpakkebrød er avgjørende for en god matpakke. Her er et sunt og saftig brød til en deilig ...
 • Sunn og mettende matpakke Sunn og mettende matpakke
  En matpakke som passer bra som lunsj eller som frokost når du må opp tidlig og ikke rekker å spise n...
 • Ost- og skinkehorn Ost- og skinkehorn
  Slike horn er godt både som matpakke, turmat, i barnebursdag eller på en kosekveld. Det fine er at d...
 • Matboks med kjøttboller og ost Matboks med kjøttboller og ost
  En matpakke trenger ikke være kjedelig! Man tager hva man haver.

Artikler

 

Vi frister deg til 5 om dagen

Vi frister deg til 5 om dagen

Hos Meny finner du hver uke 5 fristende tilbud på frukt og grønnsaker. Vi håper at dette kan hjelpe deg med å spise de 5 porsjonene av daglig av frukt, bær og grønnsaker som er anbefalt for et sunt kosthold. La deg friste hos Meny!