Tre alternative handleposer

Tre alternative handleposer

Publisert 27. juni 2018
Vi ønsker å gi kundene våre muligheten til å velge. Derfor tilbyr vi både papirpose, plastpose og gjenbrukspose! Det beste miljøvalget? Tenk gjenbruk!

For mange er bæreposen selve symbolet på plast. Heldigvis havner ganske få norske poser i naturen. 80 prosent av dem gjenbrukes som søppelposer. I tillegg er MENY-plastposene laget av 50 prosent gjenvunnet plast.

Likevel har vi i MENY mål om å selge færre plastbæreposer, blant annet for å bidra til mindre forsøpling i naturen og havet. Vi oppfordrer derfor våre kunder til å tenke gjenbruk.

I august 2018 ble Handelens Miljøfond etablert, og her er MENY medlem. Dette er et "posefond" som blant annet skal bidra til å redusere bruken av plastposer og støtte gode miljøtiltak knyttet til plast. Som medlem av Handelens Miljøfond, forplikter vi oss til å ta betalt for alle plastbæreposer. Det betyr at vi ikke kan dele ut poser gratis til våre kunder.

Gjenbruk – beste alternativ

Vi oppfordrer våre kunder til å velge gjenbruksposen av slitesterk polyester. Den er en klar miljøvinner, nettopp fordi den kan brukes mange ganger. 

Vi har gjenbruksposen i kassaområdet og gir en ny gratis om den du har er ødelagt. Kunsten blir å huske gjenbruksposen neste gang du handler. Vi anbefaler deg å ha et par liggende i veska, bagen og i bilen.
Og husk at du også kan gjenbruke plastbæreposen. 

Og du! Husk at du får 3 for 2 på gjenbruksposen vår! 

Nå har vi papirposer i MENY 

Mange kunder har etterspurt papirposen som alternativ til plastposen, og derfor tilbyr vi også dette.

Ut fra et forsøplingsperspektiv er papirposen et bedre valg enn plastposen. Men i et klimaregnskap er nok plastposen et noe bedre valg enn papirposen, dersom den kastes i avfallet og går til gjenvinning. I tillegg er det mer plasskrevende og tyngre å frakte papirposer, noe som igjen fører til mer utslipp ved transport. 

Velg pose i nettbutikken

Også i MENYs nettbutikk kan du velge om du vil ha varene levert i plastposer eller papirposer.

Bæreposer av bioplast?

Men hvorfor ikke bruker bæreposer av bioplast, spør enkelte?
Det er ikke dokumentert at bioplast brytes ned i naturen, spesielt ikke i havet hvor det er kaldt vann. I tillegg er det slik at bioplasten ikke er gjenvinnbar, slik plastposene er.

Husk at du også kan bruke plastbæreposen om igjen. Tenk gjenbruk!