Helt rå på skalldyr

Visste du at skalldyrene smaker aller best om vinteren? Selv om skalldyr smaker godt i sommersola på brygga, så smaker de enda bedre når det er kaldt i vannet. Det iskalde vannet gjør at algene forsvinner og skalldyrene får bedrer levevilkår i sjøen.

Lag ramsløkaioli til skalldyr. Kjøp ramsløkpuré, fersk ramsløk hos oss i sesong eller plukk selv. Lag vanlig aioli, og smak til med finhakket ramsløk eller ramsløkpuré i stedet for hvitløk.

Jacob W. Mogensen
MENY Ringnes Park

De fleste tenker på dill til skalldyr, men gressløk er også veldig godt! Dryss gressløk over skalldyrsretter eller bruk det i sauser, supper, dressinger og rører.

Roar Sjåvåg
Nestleder i MENY-Lauget

Legg frosne reker på en rist når de tines slik at vannet får rent av med én gang det tiner. Du bør ha lokk på, så en salatbolle eller salatslynge passer perfekt, eller du kan bruke en ovnsform med rist.