Pepperkaker

Pepperkaker er både enkelt og godt, og et tydelig tegn på at julen nærmer seg. Her finner du oppskrift på pepperkakedeig, inspirasjon til pepperkakehuset og tips og triks til hva du kan bruke pepperkakene til.
Start bakingen tidlig i desember, så har du noe godt å knaske på i hele førjulstiden!
Legg deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha pepperkakedeigen over i denne. Da vil det bli enklere for deg å få ut litt og litt av den harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.

Pepperkaker med blåmuggost er kjempegodt! Erstatt den tradisjonelle kjeksen med pepperkake og nyt den spennende smaken av blåskimmerost og søt pepperkake. Ekstra godt blir det med fiken, valnøtter, eple, marmelade eller honning. Du kan også knuse pepperkaker og bruke dem som bunn til ostekake neste gang du skal bake.

Brynhild Ree Jensen

Helgø MENY Mariero
Småkaker kan uten problem fryses i 2-3 måneder uten at smaken forringes. Så er du ute i god tid, kan du fryse kakene og ta dem ”ferske” opp av frysen til adventstiden.