Bruk steketermometer når du skal steke kalkun. Stek kalkunen ved 150 grader, til den har en kjernetemperatur på 68 grader, og la den hvile i 30 minutter før servering. Resultatet er en saftig kalkun som imponerer!

Lene Kristiansen
MENY RonaRibbe til overs? Smør en god julesennep på godt brød. Riv grove biter av kald ribbe, og fordel over. Krydre med litt salt og pepper, topp med litt revet juleedamer og gratiner. Server gjerne med litt frisk mango!

Roar Sjåvåg
Nestleder i MENY-LaugetEn kjøttfri julemiddag kan både være enkel og smakfull. Du kan erstatte julens hovedråvarer som for eksempel ribbe, pinnekjøtt og lutefisk med kjøttfrie alternativer som for eksempel Oupmh! eller lag dine egne Vegisterkaker. Dette passer godt til julens tilbehør som kålrotstappe, ertepurè og rødkål.

Patrick Castellano
MENY Indre havnEpler er vakkert på fruktfatet, men de smaker også godt som tilbehør til julemiddagen. Stekte eplebåter sammen med fiken og svisker passer godt til både kalkunen og ribba. Ovnsbakte hele epler fylt med marsipan, rosiner, kanel, brunt sukker og litt smør passer perfekt som juledessert.

Kim Ronny Larsen
MENY StovnerKlementin er smaken og lukten av jul for de fleste. Mulighetene med klementin er mange og bruksområdene er nesten uendelige. Har du for eksempel prøvd å fylle kylling med halve klementiner? Resultatet er en saftig kylling med smaken av jul.

Jan Arne Moen
MENY ColosseumHjemmelaget marsipan er enkelt. Mandler, melis og eggehvite er det eneste du trenger. Og husk at du også får kjøpt ferdig kransekakemasse. Denne kan du rulle til små stenger, stek den gylden og dypp endene i sjokolade. Enkelt og godt!

Espen Lie
leder av MENY-Lauget