Julen er bedre med MENY

Emblem
Et godt tips er å planlegge godt. Dette gjelder alt fra å skrive en grundig handleliste, til å forberede alt du kan forberede før gjestene kommer. Husk at det meste av grønnsakspurèer og sauser kan lages i god tid i forveien, og bare varmes opp like før servering.

Bruk steketermometer når du skal steke kalkun. Stek kalkunen ved 150 grader, til den har en kjernetemperatur på 68 grader, og la den hvile i 30 minutter før servering. Resultatet er en saftig kalkun som imponerer!

Lene Kristiansen

MENY Rona
Emblem
"Det kommer ikke an på hva man spiser mellom jul og nyttår, men hva man spiser mellom nyttår og jul" - Rolf Wesenlund

Ribbe til overs? Smør en god julesennep på godt brød. Riv grove biter av kald ribbe, og fordel over. Krydre med litt salt og pepper, topp med litt revet juleedamer og gratiner. Server gjerne med litt frisk mango!

Roar Sjåvåg

Nestleder i MENY-Lauget

En kjøttfri julemiddag kan både være enkel og smakfull. Du kan erstatte julens hovedråvarer som for eksempel ribbe, pinnekjøtt og lutefisk med kjøttfrie alternativer som for eksempel Oupmh! eller lag dine egne Vegisterkaker. Dette passer godt til julens tilbehør som kålrotstappe, ertepurè og rødkål.

Patrick Castellano

MENY Indre havn

Epler er vakkert på fruktfatet, men de smaker også godt som tilbehør til julemiddagen. Stekte eplebåter sammen med fiken og svisker passer godt til både kalkunen og ribba. Ovnsbakte hele epler fylt med marsipan, rosiner, kanel, brunt sukker og litt smør passer perfekt som juledessert.

Kim Ronny Larsen

MENY Stovner
Klementiner spises i hovedsak naturell som en naturlig og velsmakende forfriskning. Du kan også koke marmelade av klementiner som tilbehør til julens oster, eller bruke dem som topping på fruktsalaten eller riskremen.

Klementin er smaken og lukten av jul for de fleste. Mulighetene med klementin er mange og bruksområdene er nesten uendelige. Har du for eksempel prøvd å fylle kylling med halve klementiner? Resultatet er en saftig kylling med smaken av jul.

Jan Arne Moen

MENY Colosseum

Hjemmelaget marsipan er enkelt. Mandler, melis og eggehvite er det eneste du trenger. Og husk at du også får kjøpt ferdig kransekakemasse. Denne kan du rulle til små stenger, stek den gylden og dypp endene i sjokolade. Enkelt og godt!

Espen Lie

leder av MENY-Lauget
Emblem
Småkaker kan uten problem fryses i 2-3 måneder uten at smaken forringes. Så er du ute i god tid, kan du fryse kakene og ta dem ”ferske” opp av frysen til adventstiden.