Julen er bedre med MENY

Gode smaker hører julen til og er med på å skape gode opplevelser og ikke minst gode minner. Derfor har vi i MENY laget Julehjelpen. Her har vi samlet inspirasjon og gode råd fra MENY-Lauget som sikrer en jul og nyttårsfeiring fylt med gode minner og god smak.

Bruk steketermometer når du skal steke kalkun. Stek kalkunen ved 150 grader, til den har en kjernetemperatur på 68 grader, og la den hvile i 30 minutter før servering. Resultatet er en saftig kalkun som imponerer!

Lene Kristiansen
MENY Rona

Tips

Usikker på hvordan biffen er? Prøv dette trikset på hånden din: Hold pekefingeren løst mot tommelen. Ikke press. Kjenn på “puten” under tommelen. Det du føler er en biff som er rå i midten. Bytt pekefingeren med ringefingeren. Medium. Og til slutt lillefingeren. Godt stekt! - Daniel Gissum Kokk i MENY-Lauget

Ribbe til overs? Smør en god julesennep på godt brød. Riv grove biter av kald ribbe, og fordel over. Krydre med litt salt og pepper, topp med litt revet juleedamer og gratiner. Server gjerne med litt frisk mango!

Roar Sjåvåg
Nestleder i MENY-Lauget

Slik holder du julekakene sprø! Pakk inn 2 ss bakepulver i kjøkkenpapir og legg pakken i kakeboksen. Bakepulveret trekker til seg fuktighet, og kakene holder seg sprø lenger.

Emil Myrvang
MENY Jarhuset

En kjøttfri julemiddag kan både være enkel og smakfull. Du kan erstatte julens hovedråvarer som for eksempel ribbe, pinnekjøtt og lutefisk med kjøttfrie alternativer som for eksempel Oupmh! eller lag dine egne Vegisterkaker. Dette passer godt til julens tilbehør som kålrotstappe, ertepurè og rødkål.

Patrick Castellano
MENY Indre havn

Epler er vakkert på fruktfatet, men de smaker også godt som tilbehør til julemiddagen. Stekte eplebåter sammen med fiken og svisker passer godt til både kalkunen og ribba. Ovnsbakte hele epler fylt med marsipan, rosiner, kanel, brunt sukker og litt smør passer perfekt som juledessert.

Kim Ronny Larsen
MENY Stovner

Klementiner spises i hovedsak naturell som en naturlig og velsmakende forfriskning. Du kan også koke marmelade av klementiner som tilbehør til julens oster, eller bruke dem som topping på fruktsalaten eller riskremen.

Klementin er smaken og lukten av jul for de fleste. Mulighetene med klementin er mange og bruksområdene er nesten uendelige. Har du for eksempel prøvd å fylle kylling med halve klementiner? Resultatet er en saftig kylling med smaken av jul.

Jan Arne Moen
MENY Colosseum

Hjemmelaget marsipan er enkelt. Mandler, melis og eggehvite er det eneste du trenger. Og husk at du også får kjøpt ferdig kransekakemasse. Denne kan du rulle til små stenger, stek den gylden og dypp endene i sjokolade. Enkelt og godt!

Espen Lie
leder av MENY-Lauget

Småkaker kan uten problem fryses i 2-3 måneder uten at smaken forringes. Så er du ute i god tid, kan du fryse kakene og ta dem ”ferske” opp av frysen til adventstiden.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.