Tid for julekaker

God bakst hører julen til. Her finner du oppskrifter, inspirasjon og gode tips som sikrer god julebakst.
Emblem
Småkaker kan uten problem fryses i 2-3 måneder uten at smaken forringes. Så er du ute i god tid, kan du fryse kakene og ta dem ”ferske” opp av frysen til adventstiden.

Pepperkaker med blåmuggost er kjempegodt! Erstatt den tradisjonelle kjeksen med pepperkake og nyt den spennende smaken av blåskimmerost og søt pepperkake. Ekstra godt blir det med fiken, valnøtter, eple, marmelade eller honning. Du kan også knuse pepperkaker og bruke dem som bunn til ostekake neste gang du skal bake.

Øyvind Evenstuen

MENY Union Brygge
Emblem
Har du ikke tid eller ønsker du ikke bake selv, kan du få kjøpt gode julekaker av høy kvalitet hos MENY. Det samme gjelder ferdig deig til pepperkaker og marsipan.
Emblem
Legg deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha pepperkakedeigen over i denne. Da vil det bli enklere for deg å få ut litt og litt av den harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.
Emblem
MENY Anbefaler MENYs egen smakfulle julekake, nystekes i butikk hver dag! Bakt på rikelig med godt smør, og akkurat passe mengde med rosiner. En god kopp kaffe, saftig julekake, godt smør og brunost. Perfekt følge til julemusikk og gavepapir!
Emblem
La eggene stå i romtemperatur natten over. Romtempererte egg er best å bake med. Det blir for eksempel mye enklere å skille hviten fra plommen.