Julens ribbe

Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren blir like sprø i år som i fjor. Under finner du noen lure knep for å få den beste ribba og mange gode oppskrifter.

Ribbe til overs? Smør en god julesennep på godt brød. Riv grove biter av kald ribbe, og fordel over. Krydre med litt salt og pepper, topp med litt revet juleedamer og gratiner. Server gjerne med litt frisk mango!

Roar Sjåvåg

Nestleder i MENY-Lauget

Alt du trenger til ribbemåltidet

Svineribbe troner fremdeles øverst på pallen som nordmenns favoritt på juleaften. Visste du at ribbe har vært en norsk tradisjon ved juletider helt siden før-kristen tid og vinterblotet?

Tilsett smak i formen når du tilbereder ribba. Litt øl, laurbærblader, løk, chili, worchestersaus og friske urter. Enda bedre ribbe, enda mer smak i sausen!

Sven-Martin Gelsdorf

MENY Røa

Velger du juleribbe får du både ribbe og Dansk fleskesteg i ett! Her har du to middager med samme stykket. Skjær av filetstykket, den magre, kjøttfulle enden hvor ytrefileten sitter. Dermed har du både klassisk ribbemiddag og Dansk fleskesteg, som du for eksempel kan fylle med svisker og epler.

Jacob W. Mogensen

MENY Ringnes park