Festkalkun

Velger du kalkun har du et supert utgangspunkt for en smakfull jul- og nyttårsmiddag. Her får du tips til både steking, saus, stuffing og alt tilbehøret som hører med.

Bruk steketermometer når du skal steke kalkun. Stek kalkunen ved 150 grader, til den har en kjernetemperatur på 68 grader, og la den hvile i 30 minutter før servering. Resultatet er en saftig kalkun som imponerer!

Lene Kristiansen

MENY Rona
Emblem
Et godt tips er å planlegge godt. Dette gjelder alt fra å skrive en grundig handleliste, til å forberede alt du kan forberede før gjestene kommer. Husk at det meste av grønnsakspurèer og sauser kan lages i god tid i forveien, og bare varmes opp like før servering.
Skal du steke hel kylling til jul? Husk at kjernetemperaturen øker med 2-3 grader mens den hviler!

Fyll Thanksgivingkalkunen med appelsiner delt i to, frisk rosmarin, tranebær og smør, så får du en saftig kalkun full av smak.

Ingrid Fugelli

MENY Bø
Skal du steke hel kylling til jul? Husk at kjernetemperaturen øker med 2-3 grader mens den hviler!