Julens pinnekjøtt

Det er ikke jul før du kjenner lukten av pinnekjøtt...

Visste du at pinnekjøtt også kalles julesteik, ribbesteik, pinnesteik, smaleribbe, fåreribbe, damparibbe og saueribbe? Kjært barn har mange navn, men utgangspunktet for denne populære julemiddagen er den samme uansett navn: saltede og tørkede ribbesider av sau eller lam, som noen ganger også er røkt. 

Tips

Om du har lyst på en smak av jul, før jul, eller ikke orker å lage pinnekjøtt til bare deg selv. Vår egen pinnekjøtt-tallerken med kålrabistappe, kokte poteter og ferdig kokt pinnekjøtt er klar til å spise, du får den varm eller kald i våre ferskvaredisker.

Oppskrifter

Tips

MENYs egen kålrabistappe er perfekt krydret med et hint av muskatnøtt og har litt gulrot for ekstra rund og god sødme. Selvskreven til pinnekjøttet, knallgod til flesk og duppe, stekte pølser, men også en tradisjon for noen lutefiskelskere.

Pinnekjøtt fra lokale leverandører - norske matskatter