Tilbehøret til julematen

Alle er enige om at tilbehøret er vel så viktig når ribba, lutefisken, pinnekjøttet eller torsken skal serveres. Hva med å lage hjemmelaget tilbehør i år, det er ikke så vanskelig!

Epler er vakkert på fruktfatet, men de smaker også godt som tilbehør til julemiddagen. Stekte eplebåter sammen med fiken og svisker passer godt til både kalkunen og ribba. Ovnsbakte hele epler fylt med marsipan, rosiner, kanel, brunt sukker og litt smør passer perfekt som juledessert.

Kim Ronny Larsen
MENY Stovner

Klementin er smaken og lukten av jul for de fleste. Mulighetene med klementin er mange og bruksområdene er nesten uendelige. Har du for eksempel prøvd å fylle kylling med halve klementiner? Resultatet er en saftig kylling med smaken av jul.

Jan Arne Moen
MENY Colosseum

En fløyelsmyk kålrabistappe smaker fantastisk til pinnekjøttet. Kok kålrot i vann med potet og gulrot. Moses godt. Rør inn smør, salt, pepper, revet muskat, litt av kokekraften fra pinnekjøttet og en skvett fløte. Så enkelt – og så godt!

Anita Svendsen
MENY Borrevegen