Kaffe

Hos oss får du et bredt utvalg velsmakende kaffe
Fast Knallkjøp
3 for 2
Coffee of the World
stort utvalg

Kaffe i MENY

Zambia AA - Limited edition

Zambia AA - Limited edition

Zambia AA - Limited edition

Zambia AA er en kvalitetskaffe fra Kateshi Estate i Nordøst Zambia. En velbalansert kaffe med friskhet, syrlighet og smak av aprikos.

Etiopisk Yirgacheffe

Etiopisk Yirgacheffe

Etiopisk Yirgacheffe

Etiopisk Yirgacheffe, Single Estate, har en honningaktig sødme, med smaker av aprikos og fersken, samt et lett sitruspreg.Perfekt til avslutning av et måltid sammen med dessert – eller alene som en ren nytelse.

I Etiopia, nærmere bestemt regionen Kaffa, sier sagnet at kaffetreet bleo ppdaget. Derfra gikk kaffen via handelsveiene til Yemen og videre ut i resten av verden. Fortsatt finnes det viltvoksende Arabica-planter i disse områdene i Kaffa.

Område: Yirgacheffe i Sidamo og Harar er de to store kaffedistriktene i Etiopia.Yirgacheffe er et fjellrikt høyland i Sidamo, med et nærmest tropisk klimas om gir fantastiske forhold for dyrking av god kaffe. Vår Etiopiske Yirgacheffe kommer fra dette området, fra plantasjen WOTE, som er spesielt kjent for sin høye kvalitet og smaksrike kaffe.

Opprinnelse: WOTE, Yirgacheffe

Kaffetype: Typica

Brenningsgrad (1-7): 5

Brenningsmetode: Slowroast

Meter over havet: 1000–2000 m

Kvalitet: Strictly High Grown

Prosessmetode: Vasket

Innhøstingsperiode: August–Desember

Nicaragua Finca el Limon

Nicaragua Finca el Limon

Nicaragua Finca el Limon

Finca El Limon, Single Estate, har en ren smak og god body. Den er ikke like syrlig som andre kaffetyper fra Mellom-Amerika. En elegantkaffe med en rustikk fruktighet og god balanse. En kaffe du kan nyte hele dagen, like god til frokost, som etter middag.

Mellom-Amerika er et eldorado for kaffedyrking, noe denne kaffen bekrefter på utmerket vis.

Område: Fra Cabu Azul, Matagalpa i Nicaragua, nærmere bestemt kaffeplantasjenFinca El Limon, dyrkes denne kaffen i næringsrik jord 1100–1400 m.o.h. – iskyggene fra banantrær og andre frukttrær.

Opprinnelse: Finca El Limon, Matagalpa

Kaffetype: Pacamara, Caturra

Brenningsgrad (1-7): 3

Brenningsmetode: Slowroast

Meter over havet: 1100–1400 m

Kvalitet: Strictly Hard Bean Estate

Prosessmetode: Vasket

Innhøstingsperiode: November–Januar

Guatemala Finca la Morena

Guatemala Finca la Morena

Guatemala Finca la Morena

Finca La Morena, Single Estate, er en fyldig og rund kaffe, med forsiktig syrlighet og en spennende myk røkaktig avslutning.

La Morena betyr «den mørke», og det stemmer godt på denne mørkbrentekaffen.

Område: Familien Cuesta, som siden 1820 har drevet de fleste kaffeplantasjene i Guatemala, har i generasjoner perfeksjonert kaffedyrkingen. De har lett seg frem til solrike fjellskråninger og næringsrik jord, som er perfekt for dyrking av kaffe ved vulkanen Tecuamburro. Her på Finca La Morena får kaffen vokse i skyggen av andre trær, slik at riktig mengde sol får bærene til å vokse langsomt og utvikle mye smak og aroma.

Opprinnelse: Finca La Morena

Kaffetype: Bourbon, Caturra

Brenningsgrad (1-7): 5

Brenningsmetode: Slowroast

Meter over havet: 900–1500 m

Kvalitet: Strictly High Grown

Prosessmetode: Vasket

Innhøstingsperiode: Oktober–Februar

Blå Java

Blå Java

Blå Java

Denne Single Estate kaffen har den litt typiske Java-karakteren – bra body og nyanserte aromaer – samtidig som den oppleves frisk og fruktig, med en elegant ettersmak. En perfekt kaffe uansett tid og sted.

I 1696 begynte hollenderne å dyrke kaffe på øya Java i Indonesia. Denne kaffetypen bidro sterkt til å gjøre kaffe populær som drikk i resten av verden,og ble etter hvert kjent under navnet «BLUE JAVA».

Område: Det finnes kaffeplantasjer over hele øya. På østre delen av Java finnes det fire store statlige plantasjer og en av disse er Blawan i Iljen Mountains (900–1500 m.o.h.), der vi henter våre kaffebønner. Kaffen fra denne plantasjen er håndplukket, vasket og soltørket, og skiller seg spesielt ut når det gjelder smak.

Opprinnelse: Blawan Estate, Iljen Mountains

Kaffetype: Java Typica, USDA, Catimor

Brenningsgrad (1-7): 2

Brenningsmetode: Slowroast

Meter over havet: 900–1500 m

Kvalitet: A/WP – Grade 1X

Prosessmetode: Vasket

Innhøstingsperiode: Juni–September

Papua New Guinea

Papua New Guinea

Papua New Guinea

Denne Single Origin kaffen fra Hidden Valley er fruktig, med en behagelig sødme,renhet og fyldig body.

Hidden Valley lyder litt mystisk, like mystisk som Papua New Guinea og øyas urbefolkning. Nærmere ekvator kommer man ikke. Kaffe fra Papua New Guinea er av ulike kvaliteter, med forskjellig smakskarakterer. De mest interessante, som vi bruker, er fra små kaffeplantasjer, såkalte «coffee gardens».

Område: Hidden Valley består av et flertall små kaffeplantasjer, som selv høster inn, fjerner fruktkjøttet og vasker kaffebærene før de leveres til en sentral tørkestasjon, som overtar resten av prosessen. Kaffen skiller seg fra andre kaffetyper fra områdene rundt Indonesia, som har de samme klimatiske forutsetningene. Dette er på grunn av en betydelig beplantning av avleggere fra Jamaica Blue Mountains Typica-kaffe.

Opprinnelse: Hidden Valley, Papua New Guinea

Kaffetype: Typica, Bourbon

Brenningsgrad (1-7): 3

Brenningsmetode: Slowroast

Meter over havet: 900–1500 m

Kvalitet: A/X

Prosessmetode: Vasket

Innhøstingsperiode: Juni–September

Rwanda

Rwanda

Rwanda

Kaffe fra Rwanda har ofte karakter av solmoden grapefrukt, brente mandler og krydder. Denne Single Origin kaffen har god body, lett og ren syrlighet, med en lang og delikat ettersmak. Passer utmerket etter et godt måltid.

En virkelig eksotisk kaffe fra det spennende og krydderduftende Sentral-Afrika, fra et område som har vært herjet av mange borgerkriger og derfor vært vanskelig tilgjengelig for kjøp og salg av kaffe.

Område: I Rwanda er forutsetningene for kaffedyrking ekstremt gode, spesieltpå grunn av næringsrik vulkanholdig jord, høytliggende kaffeplantasjer på1800–2100 m.o.h og utmerkede klimatiske forhold med mye sol og fuktig luft.Rwanda har gjennom målrettet statlig satsing på kaffe fått stor internasjonalanerkjennelse som en av verdens beste kaffeleverandører.

Opprinnelse: Rutsiro, Rwanda

Kaffetype: Bourbon, Mayagues

Brenningsgrad (1-7): 5

Brenningsmetode: Slowroast

Meter over havet: 1800–2100 m

Kvalitet: Strictly High Grown

Prosessmetode: Vasket

Innhøstingsperiode: Mars–Juli

Mount Kenya

Mount Kenya

Mount Kenya

Coffee of the World’s Mount Kenya har en bra body, søtsyrlige toner av solbær og karamell, med aromaer av sjokolade og krydder. En balansert kaffe med ren og søt ettersmak, Single Origin.

Den sterkest lysende stjernen på kaffehimmelen. Kaffedyrkerne fra Kenya hargjennom hardt arbeid, nøyaktighet og fantastiske forutsetninger, skapt segen særstilling innen kaffeverdenen. Kaffe fra Kenya erkjent for sin utmerkede body, altså følelsen kaffen giri munnen og på tungen.

Område: Høylandet rundt Mount Kenya, 1800–2200 m.o.h., hvor denvulkanholdige og mineralrike jorden gjør forutsetningene for kaffedyrkingnærmest ideelle. Etterspørselen etter kaffe fra disse områdene er meget stor påverdensmarkedet, og til tross for stor produksjon, kan det ofte være vanskeligå få tak i de beste kvalitetene.

Opprinnelse: Mount Kenya

Kaffetype: Bourbon, Kent

Brenningsgrad (1-7): 5

Brenningsmetode: Slowroast

Meter over havet: 1800–2200 m

Kvalitet: Strictly High Grown

Prosessmetode: Vasket

Innhøstingsperiode: Oktober–desember

Monsooned Malabar

Monsooned Malabar

Monsooned Malabar

Denne Single Origin kaffen oppleves som kraftig i koppen, krydret smak med tretoner, en kort ettersmak og nesten ingen syrlighet.

Kaffetypen Monsooned Malabar oppsto på de lange transportseilingene tidligi den indiske kaffens historie. Fuktigheten i skipenes lasterom ga kaffen en unik karakter. Den vaskede råkaffen oppbevares idag under tak i lagerhus uten vegger. Der vendes kaffen flere ganger om dagen under den fuktige monsunperioden – og slik får man en karakteristisk kaffe ulik alt annet.

Områder: Man vet aldri hvordan de ulike distriktenes kaffe blir før ettermonsuneringen er ferdig. Derfor leter vi blant de ferdig monsunerte kaffetypenei noen av de eldste og mest kjente kaffedistriktene for monsunering i India:Karnataka, Kerala og Tamil Nadu.

Opprinnelse: Malabar, India

Kaffetype: Kent og Cauwery

Brenningsgrad (1-7): 6

Meter over havet: 1000 – 1500 m

Kvalitet: Monsooned Malabar AA

Prosessmetode: Vasket og monsunert

Innhøstingsperiode: Oktober - Februar

Baba Budan

Baba Budan

Baba Budan

En myk og balansert Single Origin kaffe, med forsiktig syrlighet, samt litt nøttesmak og mørk sjokolade.

Et gammelt sagn forteller om pilgrimen Baba Budan, som under en reise til Mekka, tidlig på 1600-tallet, kom til Mokka i Jemen. Der oppdaget han et kaffetre. På grunn av arabernes strenge handelsmonopol, smuglet han de syv kaffebønnene han plukket fra dette treet, i turbanen, over grensen til India.

Område: I Giri Hills, Chikkamagaluru skyggedyrkes kaffebuskene under rødeik og sedertre og vokser side om side med pepperplanter. Området er svært mineral-og næringsrikt, takket være et nettverk av små bekker og elver fra fjellsidene rundt Kemmannugundi. Området har en spennende fauna, med fugler, flygende ekorn, villsvin og leoparder.

Opprinnelse: Giri Hills, Chikkamagaluru , India.

Kaffetype: Kent og Cauwery

Brenningsgrad (1-7): 6

Meter over havet: 1500 m

Kvalitet: Plantation AA

Prosessmetode: Vasket

Innhøstingsperiode: Oktober - November

Hawaiian Blend

Hawaiian Blend

Hawaiian Blend

Kaffen har en typisk «Island Coffee»-karakter. Det vil si: ingen store smakseksplosjoner, men en mild nytelse som pirrer smaksløkene og nesen med sine elegante aromaer. Man kan ane en smak av karamell, med en myk og behagelig syrlighet og ristede mandler i ettersmaken.

Bare navnet får en til å tenke på fargeglade skjorter, kritthvite strender og svaiende kokospalmer. Kaffen fra Hawaii kom opprinnelig fra Guatemala på 1800-tallet og var av fineste kvalitet. Den er meget ettertraktet på verdensmarkedet, og vanskelig å få tak i. I kombinasjon med kaffe fra Den Dominikanske Republikk og Indonesia gir denne kaffen en smaksopplevelse av de sjeldne.

Område: Kaffen som dyrkes på Hawaii håndteres og drives i små enheter, der det håndverksmessige settes i første rekke. Det er ikke uvanlig at plantasjer i dag drives i femte generasjon.

Opprinnelse: Hawaii, Den DominikanskeRepublikk

Kaffetype: Hovedsakelig Typica

Brenningsgrad (1-7): 2

Brenningsmetode: Slowroast

Meter over havet: 600–1000 m

Kvalitet: Fancy

Prosessmetode: Vasket

Innhøstingsperiode: September–November

Kalossi Blend

Kalossi Blend

Kalossi Blend

Typisk for Kalossi er en tørr, robust, noe vill, men fortsatt søt og myk sherry-liknende karakter med aromaer av svart te og kanel. For å få en helhet i bodyen, har vi blandet inn høytvoksende kaffe fra Brasil, samt noe Monsooned Malabar for å gi kaffen en tydelig karakter. En fransk brent kraftig, men balansert espresso med en viss syrlighet. Drikkes gjerne som ren espresso, i melkebaserte kaffedrikker som cappuccino og latte, eller til en mildere avec. Kan også om den filtermales, egne seg godt på presskanne eller trakter.

Celebes Kalossi er det gamle koloninavnet på kaffe fra regionen rundt byen Kalossi på øya Sulawesi i Indonesia.

Opprinnelse: Celebes Kalossi (Sulawesi),Brasil, Monsooned Malabar

Kaffetype: Blend

Brenningsgrad (1-7): 5

Brenningsmetode: Trommelbrenning,Fransk brent

Brazilian Pea Blend

Brazilian Pea Blend

Brazilian Pea Blend

Brazilian Pea Blend har en kraftig Syd-Italiensk karakter.Fyldig, bittersøt og intens, med toner av sjokolade. En typisk ren espressodrikk, men selvfølgelig også velegnet i melkebaserte kaffedrikker som cappuccino og latte.

Pea Berry, eller perlebønner, er de fineste bønnene fra kaffelandet Brasil. Høytvoksende i distriktet Minas Gerais i Mogiana. Perlebønnene vokser lengst ut på kaffetreet og sorteres ut for sin velutviklede fyldighet. For å få fram en topp espresso velger vi å blande Pea Berry med andre sorter som gir litt ekstra kraft. Sammen med høytvoksende bønner fra Colombia og Kenya, samt noen Indonesiske varianter blir blandingen komplett.

Opprinnelse: Brasil, Colombia, Kenya, Indonesia

Kaffetype: Blend

Brenningsgrad (1-7): 6

Brenningsmetode: Trommelbrenning, Italiensk brent

Lungo kapsler

Lungo kapsler

Lungo kapsler

Coffee of the World Lungo består av kvalitetsbønnerfra Sør- og Mellom-Amerika, Afrika og Asia.Den har et harmonisk smaksbilde, og elegant balanse. Kompatibel med Nespresso®* kaffemaskiner. 110 ml. 10 kapsler per pakke. 

Opprinnelse: Sør- og Mellom-Amerika og Afrika

Kaffetype: Blend

Brenningsgrad (1-7): 6

Brenningsmetode: Trommelbrenning

Exelso Colombia kapsler

Exelso Colombia kapsler

Exelso Colombia kapsler

Coffee of the World Exelso Colombia er en kraftig kaffe, og har en balansert, fin fruktighet med innslag av fersken og bringebær. Excelso Colombia passer ekstra godt etter en god middag. Kompatibel med Nespresso®* kaffemaskiner. 110 ml. 10 kapsler per pakke. 

Opprinnelse: Colombia

Kaffetype: Single Origin

Brenningsgrad (1-7): 5

Brenningsmetode: Trommelbrenning

Espresso kapsler

Espresso kapsler

Espresso kapsler

Coffee of the World espresso er en utsøkt blanding av ulike kaffetyper fra Sør- og Mellom-Amerika og Afrika. Den har en fruktig aroma og er fint balansert med et hint av mørk og bitter sjokolade. Kompatibel med Nespresso®* kaffemaskiner. 110 ml. 10 kapsler per pakke. 

Opprinnelse: Sør- og Mellom-Amerika, Afrika og Asia

Kaffetype: Blend

Brenningsgrad (1-7): 7

Brenningsmetode: Trommelbrenning

Breakfast Blend kapsler

Breakfast Blend kapsler

Breakfast Blend kapsler

Coffee of the World Breakfast Blend består avkvalitetsbønner fra Sør- og Mellom-Amerika, og er en harmonisk og smakfull morgenkaffe som gir en god start på dagen. Kompatibel med Nespresso®* kaffemaskiner. 110ml. 10 kapsler per pakke. 

Opprinnelse: Sør- og Mellom-Amerika

Kaffetype: Blend

Brenningsgrad (1-7): 4

Brenningsmetode: Trommelbrenning

Etiopisk Limu kapsler

Etiopisk Limu kapsler

Etiopisk Limu kapsler

Coffee of the World Etiopisk LIMU, kaffen fra Etiopia er kraftig og har en god body og aroma. Den er frisk og har en fin syrlighet. Kompatibel med Nespresso®* kaffemaskiner. 110 ml. 10 kapsler per pakke. 

Opprinnelse: Etiopia

Kaffetype: Single Origin

Brenningsgrad (1-7): 3

Brenningsmetode: Trommelbrenning

Dark Lungo kapsler

Dark Lungo kapsler

Dark Lungo kapsler

En velbalansert lungo med hint av mørk sjokolade, lakris og moderat syrlighet.

Opprinnelse: Mellom-og Sør-Amerika og Asia

Kaffetype: Arabica

Brenningsgrad (1-7): 7

Dark Roast kapsler

Dark Roast kapsler

Dark Roast kapsler

En mørk espresso med tydelig preg av ekstra mørk sjokolade og ristede mandler. 

Opprinnelse: Asia og Sør-Amerika

Kaffetype: Blend

Brenningsgrad: (1-7): 7

Økologisk Espresso kapsler

Økologisk Espresso kapsler

Økologisk Espresso kapsler

En velbalansert økologisk espresso med distinkt nøttaktig aroma.

Opprinnelse: Sør-Amerika

Kaffetype: Blend

Brenningsgrad: (1-7): 3


Jacobs Utvalgte kaffe/te

Jacobs Utvalgte kaffe/te

Jacobs Utvalgte kaffe/te

Du finner både kaffe og te merket Jacobs Utvalgte.

Jacobs Utvalgte Kaffe er en serie med forskjellige kaffetyper, rike på smak og valgt ut på grunn av sin overlegne kvalitet. Varene er grundig vurdert, og både historie, smak og håndverk har stått i fokus. Velger du Jacobs Utvalgte kaffe, har du det beste utgangspunktet for et vellykket resultat. Jacobs Utvalgte kaffe får du både som filtermalt, hele bønner og kaffeputer.

Serien består av:

  • Espresso Italian, hele bønner
  • Blå Java, filtermalt, finnes også som hele bønner i utvalgte butikker
  • Excelso Colombia, filtermalt/hele bønner/kaffeputer
  • Brazilian french roast, hele bønner/kaffeputer
  • Mount Kenya, filtermalt
  • Costa Rica tres rios, filtermalt/hele bønner

Jacobs Utvalgte te består av klassiske tetyper i pyramideposer. Teen er økologisk og Fairtrademerket.

Serien består av:

  • Earl Grey tea
  • Green tea lemon
  • Red forest tea (finnes kun i utvalgte butikker)
Neste Forrige