Jordbær fra Buskerud Se video

Jordbær fra Buskerud

I Buskerud finner du noen av de beste jordbærene.

Det er de lange, lyse dagene og det kjølige klimaet som gir de norske bærene den søte smaken.

Simen Myrene og Bjørn Ekeberg, Sylling

Jordbærbøndene Simen og Bjørn er opptatt av utvikling, og reiser opptil flere ganger i året for å se og lære. Begge mener at godt samarbeid er kritisk, og ekstra gøy er det å få lov til å komme opp med ideer som man samarbeider om og får gjennomført.

Nyvinning, samarbeid og innsatsvilje skaper det aller beste produktet – sammen med vannet fra Tyrifjorden.

Steffen Green, Breivik Gård

Steffen visste han ville ta over jordbærproduksjonen på gården etter faren, men først måtte han ut og få litt andre erfaringer.

Etter en periode i politiet, ville han hjem og lage verdens beste bær. Steffen og faren er uslåelige, og sammen dyrker de frem fantastiske jordbær.

Jeg har ett mål for øyet, og det er å dyrke frem verdens beste bær.

Trond Western, Røyse

Trond Western har holdt på med jordbærproduksjon i mange år, og vurderer å gi seg hvert år. Likevel fortsetter han – gleden og spenningen i jordbærproduksjon gjør at han være med videre.

Gleden og spenningen ved å dyrke jordbær er stor – faktisk så stor at det er helt umulig å slutte med det.

Jordbærbøndene på gården, Simen og Bjørn, er opptatt av utvikling og reiser mange ganger i året for å se og lære. Slik håper de å kunne levere de aller beste bærene!

Begge mener at godt samarbeid er kritisk, og ekstra gøy er det å få lov å komme opp med ideer som man samarbeid får gjennomført.