Annes Hage - Hadeland
Bilde: Olav Hasselknippe

Annes Hage - Hadeland

Tradisjonsmat laget på Hadeland.

Fantastisk Ishavsrøye fra Vesterålen kombinert med unik kunnskap og helt spesielle oppskrifter gir de beste forutsetninger for Annes Hages delikatesseprodukter av Ishavsrøye. Bedriften holder til i vakre omgivelser på Jevnaker, Hadeland.

Ishavsrøye Vesterålen ble på våren 2007 det første sjømatproduktet med et lovbeskyttet produktnavn; Geografisk Beskyttet Betegnelse. Fisken er mager og har mye smak og en fløyelsmyk konsistens. Annes Hage benytter kun Ishavsrøye av superior kvalitet.

Delikatesseprodukter av Ishavsrøye

Annes Hage tilbyr nå fem Spesialitetmerkede produkter, alle laget av den unike, norske matskatten Ishavsrøye Vesterålen. Delikatesserakfisk, kald- og varmrøkt ishavsrøye, akevitt- og cognacgravet ishavsrøye.

Samtlige produkter er laget etter gamle og vel utprøvede oppskrifter uten forsering av noen prosesser. Her er det godt håndverk som gjelder.

Delikatesserakfisk

Ishavsrøya rakes på gammel, tradisjonell måte bygget på over 40 års erfaring, men tilpasset dagens smak. Det var Per O. Bakkegaard på Geilo som utviklet metoden med å rake ishavsrøye.

Et annet serveringstips er å rulle rakfisk i lefse med Snøfrisk, finhakkede rødbeter og litt rødløk. Godt som snacks til aperitiffen eller som en forrett.

Server gjerne rakfisken med klassisk tilbehør som finhakket rødløk eller purre, rømme, flatbrød, godt smør, rødbeter og mandel- eller Ringerikspoteter.

Kaldrøkt og Varmrøkt Ishavsrøye

De røkte variantene er røkt i konvensjonell røykeovn med bruk av eikeflis fra gamle akevittfat. Dette er Annes Hage alene om å gjøre i Norge. Flisen bidrar til at produktene får en god, avrundet røyksmak. Server gjerne med eggerøre, salat og godt brød. Begge varianter er også gode som pålegg eller i en salat.

Akevittgravet og Cognacgravet Ishavsrøye

Disse produktene er gravet med frisk dill, salt og sukker samt Gammel Opland Akevitt eller Braastad Cognac.  Smaken er mild og rund og med et godt hint av råvarene.

Server gjerne med dillstuede poteter, en god salat og sennepssaus.

Delikatesseproduktene fra Annes Hage finner du i mange MENY-butikker.