Julens beste Matskatter fra Hedmark og Oppland

Julens beste Matskatter fra Hedmark og Oppland

Hedmark er dype skoger og store, flotte gårder, og Oppland har Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell, reindrift og seterdrift - perfekt grunnlag for spennende og smakfull lokalmat med sterke tradisjoner. Dette er våre favoritter du bør smake til jul!

I Hedmark og Oppland renner Mjøsa gjennom regionen og bidrar til fruktbare jordbruksområder og mye god mat.

Rakfisk fra Valdres, Heidalsost fra Gudbrandsdalen, egg og spekemat er noen av de gode Matskattene herfra. Ta noe godt med hjem til jul eller gi en Matskatt i gave! 

Heidalsost fra Heidal Ysteri

Original formost fra Heidal og selve stasosten til jul. Brunosten ystes etter gammel oppskrift og fylles i former med akantusmønster.

Den lekre heidalsosten er et kunstverk i seg selv! Den lekre heidalsosten er et kunstverk i seg selv!

Oster fra Thorbjørnrud Ysteri

På Thorbjørnrud er de selvforsynt med kjøtt og melk fra egen gård. Her lager de sine egne spekepølser, skinker og pateer, og i ysteriet produseres velsmakende oster og andre meieriprodukter.

  • Brilliant brie er en trippelkremet hvitmuggost. Det betyr at ostemassen er tilsatt ekstra fløte for kremete tekstur og ekstra god smak.
  • Cheddar er storbondens stolthet. Ystes av melk fra kuene på Øvre Kjekshus gård og modnes i 12-24 måneder. 
Noraker gård - Valdres

Noraker gård - Valdres

Prisvinnende rakfisk fra Valdres.

Rakfisk fra Nordaker gård

Det blir ikke jul uten eimen av rakfisk, og på Nordaker gård har de perfeksjonert kunsten å lage rakfisk av høy kvalitet. 

Rakfisken kommer i tre forskjellige modningsgrader. Mild, lagret og vellagret filet gir rakfisk for enhver smak!