Sunnmøre Røykeri

Sunnmøre Røykeri

Ekte røkt laks og ørret

Vi er en moderne tradisjonsbedrift lokalisert i Ørskog på Sunnmøre. Vi leverer til dagligvarebutikker, storhusholdning og private kunder. Bedriften lager blant annet røkt Mørelaks og røkt Møreørret, slik de opprinnelig gjorde det etter en lokal oppskrift fra 1870-tallet.

I matindustrien er tid viktig, og det tas snarveier hele tiden. For å produsere "røkt" fisk fuskes det ved å sprøyte inn saltlake i fisken, i stedet for å speke den. Røkt blir den heller ikke, den dyppes bare i røyksyre.

På denne måten fremstilles noe som ligner røkt laks eller røkt ørret, men uten konsistens, holdbarhet eller aroma som ekte røkt laks eller røkt ørret har. 

Vi tar oss tid

Tid er viktig også for oss på Sunnmøre Røykeri - her tar vi oss tid! Fremstilling av virkelig god røkelaks og røkt ørret starter med å velge de aller beste råvarene fra Norge.

Videre kommer spekeprosessen. Avhengig av luftfuktighet og temperatur kan spekeprosessen variere fra fire til syv dager. Etter spekingen røykes laksen eller ørreten i tradisjonelle røykovner der det benyttes einer fra fjellet i bygda og barkefri bøkespon fra Danmark.

Det ferdige håndlagete produktet er i verdensklasse med en helt spesiell konsistens, lengre holdbarhet og en unik smak og himmelsk aroma. Kanskje den beste røkelaks og røkt ørret som finnes i Norge.

Spesialitetmerke

Røykt Møreørret og røykte Mørelaks fra Sunnmøre Røykeri har fått tildelt spesialitetmerke fra Matmerk og leveres i hele sider, stykker og hele sider oppskåret, alle vakuumpakket.

Produkter fra Sunnmøre Røykeri finner du i utvalgte MENY-butikker i Møre og Romsdal.