Lofoten - Leknes Se video

Lofoten - Leknes

Ekte saker rett fra havet i Nordland.

Midt mellom himmel og hav, langt nordvest i havet, ligger Lofoten. Stedet hvor brattskurte fjell stuper ned i dypblått hav, og hvor fisk og sjømat har vært selve livsnerven for befolkningen i generasjoner. Hit vandrer den beste fisken, og her vet man hvordan man foredler den.

Og det er nettopp her, midt i det kjente øyriket, merkevaren «Lofoten» kommer fra. Helt i vannkanten ligger den, fabrikken, som lager det som har blitt Norges mest populære fiskeburgere og røkelaks. 

Historien om fiskematprodusenten startet i 1994. Da bestemte noen unge gründere seg for å gjøre kunnskapen og tradisjonene om foredling av fisk fra husmødrene i området tilgjengelig også for et større marked.

- Galskap, tenkte naboene, og pekte på at ingen fiskemat kunne lages like god på fabrikk som det man lagde hjemme i de mange husene i Lofoten.

Og kanskje nettopp derfor bestemte gründerne seg for at dette ikke bare skulle bli en fabrikk for fiskemat. Det skulle bli en fabrikk som lagde den beste fiskematen som er å finne i norske dagligvarehandel. Ja, så god at til og med Lofotingene kjøper den! 

Resten er historie. I dag finner du et rikholdig varesortiment under merkevaren «Lofoten» i alle MENY-butikkene. Fiskekaker. Fiskeburgere. Røkelaks. Røkt ørret. Skrei. Tørrfisk. Sushi. Og mange flere spennende produkter. God appetitt!

Produktene fra Lofoten finner du i alle landets MENY-butikker og i nettbutikk.