Alm gard - Feios

Alm gard - Feios

Gourmetiskrem med smak av ekte natur.

På Alm Gard lever Laurien Geerse og Guus Morel ut drømmen om sitt eget økologiske småbruk. Her finner du 6 kuer, to hester, 20 høner og en drøss med bier, og ekte iskrem basert på naturlige råvarer. 

Alm Gard er et gardsbruk i Feios, Sogn og fjordane. Forretningen Helland Gardsprodukter er startet opp her i 2005 med telemarkskyr, bier, høns, hest, bær, grønnomsorg og gardsturisme. Alm Gard blir drevet av Guus og Laurien, et Nederlandsk ektepar. - Vi sa opp jobbene våre, solgte huset i Nederland og flyttet til Feios i 2004, sier Laurien

De leverer i dag iskrem til markeder, butikker og en rekke restauranter. Til og med Dronning Sonja har servert iskrem fra Alm Gard.

Bruker tradisjonelle oppskrifter

På garden er det også småskala isproduksjon. Vi produserer hjemmelaget is etter tradisjonelle italienske, franske og nederlandske oppskrifter og har mottatt fantastisk respons på kvaliteten og den unike smaken. Vi produserer fløteis, yoghurtis og sorbet.

Isen lager vi av bare naturlige ingredienser med ferske melk, fløte og egg og dette gjør iskremen spesielt god på smak. Alle fløteiser inneholder 50 eggeplommer pr. 9 liter iskrem, og fra 1-3 liter kremfløte i tillegg til fersk melk fra håndmelkte Telemarkskyr på egen gard. Økologiske egg blir levert av egne høns. Vår yoghurtis blir produsert av hjemmelaget yoghurt og frukt frå garden.

Selvdyrkede frukt og bær i sorbet

I sorbet is bruker vi sjøldyrket fersk frukt slik som blant annet bringebær, solbær, rips, plommer. Blåbær og molte plukker vi i Feios nærområde. Honning i for eksempel sitron-honning sorbet blir produsert av bier fra egen bigard.

Du finner oss også på Bondensmarked i Bergen og på festivalter rund omkring der vi selger kuleis. Vi liker å ha direkte kontakt med kundene våre.

Iskremen inneholder ca.15% luft, mens industriprodusert iskrem ofte inneholder 50% luft og det kjennes på konsistens og smaken. Isen inneholder ikke kunstig aroma, fargestoff eller konserveringsmiddel. 

Iskremen til Alm Gard får du i utvalgte MENY-butikker i Sogn og fjordane