Finnmark Rein Se video

Finnmark Rein

Den gode smaken av rein villmark.

Finnmark Rein er Norges største produsent av reinsdyrkjøtt. Direktør Are Smuk Figved vokste selv opp i en reineierfamilie, og har siden 2011 drevet med reindrift på Finnmarksvidda.

Kjøttet er fra utvalgte dyr som beiter fritt i vill natur i Finnmark, der reinen trives best. Her ferdes de på snødekte vidder og i frodige daler, og beiter fritt hele året. Alt det reinen spiser fra naturens ville spisskammere, setter en fantastisk smak på kjøttet. De blir fulgt av reineierne sine gjennom de opptil 600 kilometer lange urgamle flytteveiene mellom de ulike årstidsbeitene.

(Bilde: Knut Åserud)

Reindrivere i Finnmark har gjennom mange generasjoner bygget opp kompetanse og kunnskap. Denne kompetansen sammen med ektefølt kjærlighet til tradisjonene, gir noe av det beste viltkjøttet vi har i Norge.

Om vinteren finner reinen hovedsakelig mat under snøen på vidda, og om sommeren trekker de ut til kyststrøk for å finne næringsrike planter og viktige mineraler. Alt det reinen spiser av naturlige vekster, setter en fantastisk smak på kjøttet.

Kjøp Finnmark Rein hos MENY

Bærekraftig produksjon i fokus

For å produsere mer bærekraftig, tilbød Finnmark Rein ved oppstart å betale reineierne mer. Det innebærer flokker som er bedre tilpasset beitegrunnlaget, som igjen betyr bedre simler, som får bedre kalver, som har hatt et bedre liv.

Det er dyrevelferd i praksis, som både gjør at vi får et bedre produkt og at kundene får en bedre opplevelse

Slaktingen hos Finnmark Rein skjer etter gammel samisk slaktefilosofi, hvor man utnytter hele dyret og sørger for at ingenting går til spille. Reineierne klarer seg da med mindre flokker; færre dyr betyr sunnere dyr, bedre kvalitet på kjøttet, høyere fortjeneste og lavere driftskostnad.

Rein er like sunt som fisk og magert som kylling. Fra Finnmark Rein får du alle de beste stykningsdelene: Indrefilet, ytrefilet, mørbrad, biff, stek og selvfølgelig tradisjonelt skav.

Med alle de ulike stykningsdelene fra Finnmark Rein, er det duket for ekte matglede i kjøkkenet! Her kan det trylles frem lekre retter med tilbehør som sopp, rotgrønnsaker, bær, poteter og fyldige viltsauser smakt til med både einebær, rømme og litt brunost.

Med så mange stykningsdeler er det også lett å finne nye inspirasjonskilder. Du kan gjerne hente idéer fra oppskrifter der storfekjøtt tradisjonelt spiller hovedrollen.

Hva med en lekker carpaccio av reinsdyrfilet? Eller en rosastekt reinsdyrbiff med hasselbackpoteter og kremet skogsopp? Løvtynne skiver av reinsdyrskav passer perfekt i wok og kan gjerne få følge av både, hvitløk, litt chili og ingefær.

Uansett hvor mye du ønsker å eksperimentere med smaker eller holde deg til det tradisjonelle, så er du med Finnmark Rein sikret en kvalitetsråvare som legger premisset for en utsøkt smaksopplevelse.

I sesongen fra midten av oktober til ut januar er MENY det eneste supermarkedet som tilbyr ferskt reinsdyrkjøtt, og produkter fra Finnmark Rein får du i alle MENY-butikker. Vi kan ikke garantere ferskt kjøtt utover høysesongen på høsten, men vi har fryst tilgjengelig året rundt.

Solid kunnskap og lang erfaring gjennom generasjoner av reineiere, ligger bak Finnmarksrein.

Kjøttet er fra utvalgte dyr som beiter i spesielt utvalgte distrikter i Finnmark, der reinen trives best. Her ferdes de på snødekte vidder og i frodige daler, og beiter fritt hele året. Alt det reinen spiser fra naturens ville spiskammers, setter en fantastisk smak på kjøttet. Ekte natur gir ekte smak!

Fra Finnmarksrein får du alle de beste stykningsdelene: Indrefilet, ytrefilet, mørbrad, biff, stek og selvfølgelig tradisjonelt skav.

Podukter fra Finnmark Rein finner du i sesong i alle landets MENY-butikker.