Hjelp oss å berge norsk ost! Se video

Hjelp oss å berge norsk ost!

Gangstad Gårdsysteri er en av flere ysterier som lager ost i verdensklasse. Skal de fortsette med det, trenger de din hjelp.

- Nå har du en gylden mulighet til å smake på fantastiske, norske oster. Samtidig er du med på å berge norsk mangfold og arbeidsplasser, sier Maren Gangstad, svigerdatteren til ostegründerne og framtidig eier av ysteriet på Inderøy i Trøndelag.

Se etter matskatt-merket i din lokale MENY-butikk eller gå inn i nettbutikken og bestill blant et stort utvalgt av Matskatter. Nå er tiden for å prøve nydelige oster og annen norskprodusert lokalmat.

Ost fra Gangstad Gårdsysteri finner du hos MENY:

MENY setter nå ned prisene på over 3000 lokale Matskatter, og i tillegg gir vi 10% av det du betaler tilbake til produsentene.

 

Det første gårdsysteriet

Gangstad Gårdsysteri startet i 1998 som landets første sertifiserte gårdsysteri, og de lager ost i verdensklasse. Gangstad stakk av med gull for osten Nidelven Blå og bronseutmerkelse for Gangstad Camembert under Oste-VM i Bergen i 2018.  

- Vi har ingen snarveier. Bare tålmodighet og flid, tradisjoner og våre egne, rene råvarer, forteller Astrid Aasen.

Hun driver gården og ysteriet sammen med ektemannen Perry Frøysadal. I dag produserer de åtte ulike oster og femten iskremvarianter på fersk kumelk. Nå tester de ut nye typer fastost.

Gangstad gårdsysteri - Inderøy

Gangstad gårdsysteri - Inderøy

Liten bedrift med stor annerkjennelse, i Trøndelag

Verdensberømt blåmuggost

Suksessen til Gangstad Ysteri handler om å ta seg tid. Tid til å stelle godt med kyrne, tid til å yste den beste osten, tid til å la den modne og tid til å lage den beste iskremen. Og med denne filosofien høstes frukter på Gangstad.

Særlig blåmuggostene gjør det bra. Under oste-VM i Bergamo, Italia 2019 ble Nidelven blå tildelt utmerkelsen Super Gold, som en av 78 oster. I tillegg ble Gangstadostene Britannia blå og Edel blå tildelt bronse.