Inderøy slakteri - Inderøy Se video

Inderøy slakteri - Inderøy

Prisvinnende kjøttprodukter med grundig håndverk.

Inderøy Slakteri AS er en tradisjonsrik familiebedrift med 80 års drift innen kjøttbransjen, og holder til på Inderøy i Trøndelag – 11 mil nord for Trondheim.

De mest profilerte produktene er inderøysodd, kjøttboller, farse og spekepølser – nisjeprodukter som er utviklet og videreført fra gamle, tradisjonsrike oppskrifter.

Slakteriet ble startet av Jonas Pedersen, hans to tomme hender og en kniv i 1938. Han innledet tidlig et samarbeid med bygdekokkene, som formidlet eldgamle oppskrifter og trønderske mattradisjoner – som la grunnlaget for Inderøy Slakteri AS' eksistens.

Kjøp inderøysodd hos MENY

Prisvinnende kjøttprodukter

Inderøysodd er festmat bestående av storfe- og fårekjøtt, som er kokt, renset og kuttet i terninger. Den fine kjøttkraften kommer fra kokingen, og saltes og krydres med deres «hemmelige» krydderblanding. 

De særegne kjøttbollene er laget av norsk storfe- og fårekjøtt, ispedd melk og fløte for å fremheve den gode og runde smaken.

Alle produktene blir produsert i anlegget på Inderøy, og har grundig håndverk bak seg. I 2010 ble Inderøysoddet kåret til årets komplette måltid under NM for kjøttprodukter, og i 2012 fikk det beskyttet geografisk betegnelse fra Matmerk.

Oppskriften på Inderøy Slakteri AS' grove pølser har vært uforandret siden 60-tallet, og ble kåret til årets middagspølse under NM for kjøttprodukter i 2012 og 2014. Straumpølsa, en type spekepølse, ble kåret til Norges beste under NM for kjøttprodukter i 2014.

Produktene fra Inderøy Slakteri får du i utvalgte MENY-butikker.