Edel-løk fra Holm Gård - Kvelde

Edel-løk fra Holm Gård - Kvelde

Sunt og godt tilbehør på middagsbordet.

Langs Numedalslågens bredder i Kvelde i Larvik kommune ligger jordene og produksjonslokale til Holm Gård hvor det produseres løk i mengder.

Holm Gård kom i familiens eie i 1885, og i dag er det tredje og fjerde generasjon som driver gården. Driften på gården opp gjennom årene har vært tradisjonell; husdyr og planteproduksjon. De senere årene har planteproduksjonen økt i omfang, særlig når det gjelder løkdyrking.

- På starten av 2000-tallet besøkte min far et løkpakkeri, og i avfallskassen lå det mye fin løk, men det ytre skallet var ikke lenger på – såkalt ”nakenløk”. Løken måtte dermed kastes. Min far spurte så seg selv: Hva er det forbrukeren ønsker? Er det skallet eller løken innenfor? Dette var begynnelsen på Edel-løk, forteller løkprodusent Olaf Holm.

Enklere hverdag

Da Edel-løk fra Holm Gård så dagens lys, var dette første gang forbrukere kunne kjøpe ferdigskrelt løk i norsk dagligvare. Ved å produsere ferdigskrelt løk, er Holm Gård med på å gjøre matlagningen litt enklere og bidrar til at tilgjengeligheten av en sunn grønnsak øker.

Kjøp edelløk fra Holm Gård hos MENY

Mange setter pris på forenklinger som gjør at middagen kan lages raskere

- Løk er ikke alltid det enkleste å tilberede; noen får tårer i øynene når løken skal skrelles, og for andre oppfattes det som vanskelig å få skallet av eller man synes det blir mye avfall og bøss av skrellet som tas av, sier Olaf.

De fleste produktene går under merkenavnet Edel-løk, og i dag finnes det fem ferdigskrelte produkter tilgjengelig for MENY: Edel-løk gul, Edel-løk rød, sjalottløk, Borettane-løk og grill-løk.

Grønnsakene fra Holm Gård får du i utvalgte MENY-butikker.