Velg lokalmat i sommer

Velg lokalmat i sommer

Norsk mat vinner internasjonale priser for kvaliteten, og vi har kanskje verdens beste råvarer. Prøv noe nytt og smak på Matskattene hos MENY i sommer! #KJØPLOKALMAT

Verdens beste ost, saftige tomater, kjøttrike pølser, utsøkt spekemat og leskende, alkoholfritt øl. Har du en lokalprodusert favoritt?

Vi trenger lokalmatprodusentene

Vi trenger produsentene som tar vare på matarven vår. Alle ildsjelene fra Finnmark i nord til Agder i sør som gir oss de gode smakene, som skaper lokale arbeidsplasser og hjelper oss å bevare det rike utvalget.

Mye av maten lages på små gårder rundt om i landet, hvor folk har jobbet dag og natt for å lykkes.

Leif og Kristine driver bryggeriet Klokk & Co hvor de brygger alkoholfritt øl. Leif og Kristine driver bryggeriet Klokk & Co hvor de brygger alkoholfritt øl.

I MENY er vi ekstra opptatt av å løfte de små produsentene. Vi har lenge kjempet for utvalg og lokale spesialiteter, og i 2011 bestemte vi oss for å gå enda grundigere til verks. Vi startet jobben med å kartlegge norsk lokalmat.

Siden den gang har MENY-Lauget, som består av våre egne kokker og mateksperter, reist landet rundt på jakt etter verdifulle matskatter. De beste får plass i butikkhyllene våre.

Vi kjenner produsentene og vet hvilken lidenskap, stahet og matglede som ligger bak hvert eneste produkt.

Albert Idsøe produserer blant annet de populære gourmetpølsene til Jacobs Utvalgte. Albert Idsøe produserer blant annet de populære gourmetpølsene til Jacobs Utvalgte.

Varig priskutt

Koronakrisen rammet disse småprodusentene hardt. De er avhengige av inntektene fra gårdsutsalg, turisme og restauranter som brått stengte ned.

Derfor kuttet vi prisene på over 3000 lokale Matskatter, og ga i hele april ti prosent av det du betalte tilbake til produsentene.

Priskuttet er en varig endring, som gjør det enda enklere for deg å velge norsk lokalmat. 

Emblem
Du finner et stort utvalg Matskatter både i din lokale MENY-butikk og i nettbutikken vår. Se etter Matskatt-merket!

Bidra til å beholde lokalmaten

Mange er over den verste kneika nå, men det er fremdeles tøffe tider. Kjøper du en Matskatt, bidrar du til at vi får beholde våre viktige og unike lokalmatprodusenter. 

Emblem
Det har aldri vært viktigere å velge lokalmat. Prøv noe nytt i sommer – og kos deg!

Prøv en av disse Matskattene: