BBQ

Keep it simple! La hovedråvarene skinne på grillen. Ikke bland for mange smaker. Tenk forskjellige konsistenser. Espen Lie (Dommer Norges Grillmester og sjef MENY-Lauget)

Vi gir deg tips og oppskrifter!

Episode 1 handlet om å lage egne signaturretter. Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen imponerte stort og var de første til å få tittelen «ukas grillmester». 

Tips

Alle har sine favoritter, men ikke alle har utviklet en egen identitet enda når det kommer til grillmat. Uansett handler det om å formidle en «passion» gjennom maten. Det handler om å lete seg frem til smaker som du elsker og som du er stolt av å presentere. - Espen Lie

Slik har Espen løst ukens oppgave

Slik har Espen løst ukens oppgave

Tema for episode 2 var skjægårdssommer.Sylvia og Luis vant oppgave 1 med skalldyrtallerken, og Sebastian og Fredrik vant oppgave 2 med grillet kveite. 

Episode 3 handlet om frukt og grønt. Oppgave 1 var å lage en lunsj bestående av både varme og kalde elementer. Oppgave 2 var vegetarburger. Søskenparet Sylvia og Luis briljerte og vant begge konkurransene, og ble dermed ukas grillmestere! 

Tema for episode 4 var "Real American BBQ". Sylvia og Luis ble Ukas Grillmestere med sine krydrede grillspyd og pulled pork. 

Tips

Pulled pork er langtidsstekt svinebog- eller nakke. Tilbered kjøttet på rundt 120 grader over mange timer til det når en kjernetemperatur på oppmot 96. Da er kjøttet så mørt at du kan rive det fra hverandre i "tråder", derav navnet Pulled pork.

I episode 5 skulle deltakerne lage asiatiske smaker på grillen. Ukas Grillmestere ble bestevennene Anders og Erlend. 

I episode 6 var tema italiensk mat. Deltakerne skulle grille pizza, og tørrfisk med risotto. Anders og Erlend ble Ukas Grillmestere for andre uke på rad. 

I episode 7 skulle deltakerne lage mat basert på råvarer fra sitt område, og egne barndomsminner. Anders og Erlend vant nok en gang!

I episode 8 var tema Tex-Mex vs ekte meksikansk mat. Sylvia og Luis gav dommerne vann i munnen med et bredt utvalg råvarer presentert med urter og krydder fra sitt hjemland, og ble ukas grillmestere.

Episode 9 handlet om hjemmelagde pølser, og pølsemaker Benedicte og hennes samarbeidspartner Ken Harald imponerte med to ulike varianter. 

I finalen av Norges Grillmester skulle deltakerne lage en 3 retters grillmeny! Søskenparet Sylvia og Luis vant med sjømatsuppe, enchiladas og buñuelos. Vi gir deg Espen sine retter. 

Bli kjent med lagene

Tips

Gjør de gode råvarene en tjeneste og styr unna bearnaisen og de heftigste fløtesausene av og til. Eksperimenter med syre, olje, urter, røyk og varmen fra grillen og en ny grillverden vil åpne seg.

Tips

Skalldyr trenger kort tid, og er ikke grillen varm nok, blir de kokt sakte i egen væske og blir tørre og seige. For mye varme, så brenner det seg. Klarer man derimot å balansere varme og tid, oppstår det grillmagi!

Tips

Kutte noen snitt i fiskeskinnet. Da sprekker ikke fisken like lett, og den krøller seg heller ikke. Ikke grill kjøleskapkaldt! La ingrediensene temperere i romtemperatur i minst 30 min før grilling. Fisken er klar, når den akkurat ikke er gjennomstekt.