EventyrSMAK

Ekte eventyrsmak i hver dråpe og hver bit. Buskerud.

I Buskerud blomstrer både folk, dyr og planteliv. Derfor har det i lang tid blitt dyrket små spesialiteter her i området. Men i stedet for å holde på i det små hver for seg, har produsentene her slått seg sammen og dannet EventyrSMAK. Gjennom merkenavnet EventyrSMAK kan de små tilby sine produkter til de mange. EventyrSMAK omfatter blant annet økologiske egg fra Veiåker Gård og EK gård, samt Groviser fra Bakke Gård.


Det var en gang

Det var en gang et land som var så fruktbart og rikt på vann og solstråler, at her blomstret både folk, dyr og planteliv.

Driftige, kloke og nevenyttige var de som her slo seg ned. De drev i det små. Nøysomt og med respekt for det naturen hadde skjenket dem.

Alle gjorde alt på sitt vis, og med tiden begynte det å gå gjetord om hvor flinke de var med gryter og kjeler der borte i dalen. Mat med eventyrsmak, sa folk, som ikke skjønte hvordan de fikk det til.

Ikke så rart da kanskje, at disse små og driftige mat- makere begynte å snakke sammen. La oss dele våre matgleder med by og bygd, ble det sagt.

Og så har skjedd. Nå kan folk flest få tak i mat fra Buskerud. Med ekte eventyrsmak i hver dråpe og hver bit.

EventyrSMAK omfatter blant annet:

Bakke GårdBakke gård er den største produsenten i Eventyrsmak , de har tilogmed eget gårdsbakeri. De har varer som gele, syltetøy, kjeks og de populære grovisene.

Øderud gård, Veikåker gård og EK gård: leverer alle økologiske egg. Eventyrsmak driver økologisk av hensyn til dyrene, og kompromisser ikke når det kommer til dyrevelferd. Hønene går fritt, spiser sunt, økologisk fór og vokser i naturlig tempo. Blant hønene er det haner som holder ro og orden i flokken.

Lille Handleri: Helle røyker og bearbeider ørret, sik og gjedde og serverer den sammen med andre varer fra EventyrSMAK på sin lille kafé.  

Fossen Gård: Steinar Jokstad og Siv-Iren Brateng er ganske unge og «nye» bønder. Det yrer av liv rundt husene, helt fra sauer til bier – og barn.

Hov Gård: Ole Gulsvik har lenge spesialisert seg på gamle kornsorter som dyrkes etter økologiske prinsipper. På låven har han en egen mølle som brukes til å male spelten. 

Gårdsbutikken under Norefjell: I Gårdsbutikken under Norefjell finner du først og fremst egne urteblandinger – både krydder og te. 

Produkter fra EventyrSMAK får du i utvalgte MENY-butikker i Buskerud. 

Relaterte artikler