Eggen gardsysteri - Tolga

Ost i verdensklasse fra Trøndelag

Garden Eggen ligger i fjellbygda Vingelen i Tolga kommune, ca. 700 meter over havet. Eggen Gardsysteri drives av Liv Bjørnstad og Ola Eggen, som produserer ost av økologisk mjølk i eget gardsysteri.

Mjølka kommer fra gårdens egne kyr. Om sommeren er kyrne på setra og beiter på frodig fjellbeite. Setra ligger opp mot Nonsvola ca. 900 m.o.h. og i randsona av Forollhogna Nasjonalpark,og mjølka fraktes ned til garden, en til to ganger i uka, til foredling.

Fjøset, fjøskjøkkenet, ysteriet og butikken ligger vegg-i-vegg, noe som bidrar til kort transport av mjølka og dermed god kvalitet.

Våre produkter

Fjellblå, blåmuggosten vår, holder verdensklasse. Det mener den internasjonale matjournalisten Rosemary Rundle og resten av den fagtunge juryen som under Trøndersk Matfestival i 2010 vurderte matspesialiteter fra regionen. "Mye smak, men fortsatt myk, og god balanse i osten. Denne blåmuggosten er eksepsjonell ved at den har dybde og smak. Den vil være perfekt til matlaging, men samtidig smake godt alene på en ostetallerken", var juryens dom.

I tillegg til Fjellblå, har vi fire andre, gode oster av høy kvalitet - Fjellost, Eggenspesial og Salatost med Fjellurt og kvitløk.

Ostene til Eggen gardsysteri får du i utvalgte MENY-butikker i Trøndelag

Relaterte artikler