Landeveis havrebrød - med havre fra Odalen

Havrebrød fra Odalen

Sammen med Bakehuset har vi i MENY utviklet en helt ny serie med brød. Vi har reist land og strand rundt i jakten på de beste råvarene.

På vår reise har vi møtt mange stolte bønder, som legger all sin ære i å dyrke frem det beste kornet og de mest smakfulle grønnsakene. I møtet mellom bonde og baker har det oppstått en stor gjensidig respekt for hvilket grundig arbeid som skal til for å skape unik kvalitet i råvarer og brødbaking.

Hedmark er landets største jordbruksfylke, og her finner vi noen av de beste områdene for korndyrking. I Odalen har de lange tradisjoner for å dyrke havre av høy kvalitet,og det er her vi har funnet smaken til vårt Havrebrød.

Cathrine og Sverre Gulbrandsen-Dahl driver Søndre Disen gård, og er to av de bøndene i Odalen som dyrker den havren vi benytter. Kornet gir en mild nøtteaktigsmak i brødet, er rikt på fiber og har en gunstig fett sammensetning. Brødet er Halvgrovt (33 %), og inneholder 18 % havre. Siden brødet er uten hele korn, er det populært hos mange. Landeveis Havrebrød nytes gjerne med lyst kjøttpålegg og milde oster.

Serveringstips
Server Landeveis Havrebrød med Santa Kristina spekeskinkeRøros-rømme og Valborgs regnbuerøtter. Det lille ekstra: Frisk finhakket persille og Granskuddsirup fra Linnea Finnskogen. Høvle lange tynne strimler av gulrøttene og vend strimlene i sirup og persille.

Havrebrød fra Odalen finner du i alle MENY-butikker. 

Se også Landeveis Rugbrød med potet fra Hegra i StjørdalGulrotbrød med gulrot fra Ringdal i Larvik og og Byggbrød med byggmel og byggryn fra Skjåk.