Espevær røykeri

Espevær Røykeri er et lakserøykeri med 5 ansatte. Vi er lokalisert på Espevær, Bømlo Kommune, Hordaland. På Concordia på Espevær er det blitt drevet med produksjon av sjømat i mange generasjoner. Mottak og levende lagring av hummer, sildesalting, og hermetikkfabrikk er noe av det som er drevet med opp gjennom årene. Det ble oppsatt nytt bygg for lakseslakteri på 80 tallet, og 2001 ble dette ombygget til røykeri. 

I havet sørvest for Bømlo ligger det gamle fiskeværet Espevær. Øya står i dag frem som en liten landsby med lange tradisjoner som fiskerihavn, og for arbeid med fiskeforedling og handel med fisk. Om sommeren er Espevær et yndet turismål, og her er et yrende folkeliv. 

Havet har gjort Espevær. Under de store sildefiskeriene på 1800-tallet var det knapt en fisker med respekt for seg selv, som ikke hadde overnattet på Espevær. Det kunne på det meste være samlet 20 000, og man kunne gå tørrskodd mellom holmene. Espevær er bygget opp rundt de gode sildefiskeriene til å bli et livskraftig øysamfunn gjennom århundrer. På Concordia er det drevet fiskeforedling siden slutten av 1800-tallet. Espevær Røykeri er stolte av å føre disse tradisjonene videre. 

Espevær Røykeri har i mange år vært kjent lokalt for å lage røykelaks av topp kvalitet. Vi produserer blant annet de ekslusive Sjøtunga gavene.Vi på Espevær Røykeri er veldig glad i god sjømat, og ønsker at folk flest skal ha muligheten til å velge mellom gode, norske fiskeprodukter i butikken. Vi har tatt med oss våre erfaringer gjennom mange år, og spesiallaget en butikkserie for norske forbrukere.

Espeværserien inneholder god røykelaks både til hverdag og fest. Her er godt pålegg til hverdags, rask og god fiskemiddag med vår nydelige varmrøykte laks, noe ekstra godt til helgen, vår Braastad cognacmarinerte røykelaks, og sist men ikke minst topp-produktet vårt, vår Orerøykte lakseloin basert på superfersk ”indrefilet” av laks.Vi har laget en ny og spennende produktrekke som skal glede folk med god sjømat hver dag.

Laksen til Espevær røykeri får du i utvalgte MENY-butikker i Hordaland

Relaterte artikler