Hardanger saft- og siderfabrikk

Saft fra verdens beste epler. Hordaland.

Eplene fra Hardanger har blitt kalt for verdens beste epler, og saften fra disse blir syrlig og søt på samme tid.

Innerst i Hardangerfjorden ligger fruktgården Lekve, hvor det i området har vært dyrket epler siden 1200-tallet. Tradisjonene og kunnskapen er både lange og dype, akkurat som fjorden som gir varme til epletrærne. 

En smaksopplevelse

For å sikre god kvalitet på eplemosten, brukes kun godt modne epler. Etter pressingen blir saften grovfiltrert, dette gjør at mest mulig smak og næringsinnhold tas vare på. Smaken på eplemosten kan variere etter hvilke epler som blir brukt. Det er i hovedsak Gravenstein, Summerred og Aroma du får smake.

Helt uten tilsetningsstoffer

Eplemosten er et 100 % rent naturprodukt fra Hardanger, det er ikke tilsatt sukker eller andre tilsetningsstoffer av noe slag.

For å unngå gjæringsprosess i saften er den varmet opp (pasteurisert) og deretter tappet på “vinkartong”. Dette gjør at produktet holder seg i minst 2 år etter produksjonsdato i uåpnet emballasje. Eplemosten selges i tre liters kartonger. 

Produktene fra Hardanger saft- og siderfabrikk får du i utvalgte MENY-butikker i Hordaland.