Nøring - Hardanger

Fra naturens spiskammer. Hordaland.

Nøring sin produksjon er basert på lokale tradisjoner og håndverk, og råvarene fra Hardanger sies å være i verdensklasse! Bedriften drives av tre flotte kvinner, som leverer smaksopplevelser på krukker og glass, samt fersk Hardangerbakst. I 2006 fikk de Bygdeutviklingsprisen i Hordaland, som Innovasjon Norge står bak. 

Plommedyrking i Hardanger har lang historie. Nøring bruker plommer med ulik størrelse og farge, men de mest vanlige er Early Rivers (Blåplommer), Opal og Mallard. Disse gir ulike smaksopplevelser og kan brukes hver for seg. 

Ramsløk var vikingenes hvitløk og sies å ha en rekke helsefremmende fordeler. Ramsløk frå Nøring lages av vill og frisk ramsløk fra Hardanger. Den blir plukket i stupbratte fjellsider med utsikt over fjord og fjell, og er på sitt beste i april. Ramsløken blir behandlet med varsomhet slik at aroma og næringsstoffer ikke blir ødelagt. Den er blandet med økologisk solsikkeolje og havsalt. Slik kan man, på tross av kort sesong, nyte frisk Ramsløk hele året.

 

I Hardanger har de en rik tradisjon med lefser. Staslefsa er en smurt lefse, såkalt Hardangerkling. Tradisjonelt var den et fast innslag i bryllup, barnedåp, jul og andre høytider. Lefsa til Nøring  blir stekt på takke, lagt i klede og til slutt smurt med smør, melis, prim og rømme. En skikkelig godbit!

Produktene fra Nøring får du i utvalgte MENY-butikker i Hordaland.