Volda Elektriske Mylne - Volda

Korn, gryn og mel på gamlemåten. Møre og Romsdal.

Platetørka havregryn er produsert av norsk , økologisk havre. Produksjonsmåten er unik og er tuftet på gamle tradisjoner. Dette skaper et miljøvennlig og økologisk produkt. Havren blir platetørket og deretter håndvalset på en enkel valsestol, noe som gir en ekstra god smak og aroma. Volda El. Mylne leverer førsteklasses produkter til alle typer bakverk. 


Nikolai Rasmusson Heltne (kalla «Malar-Nikolai») kom til Volda med en flokk kyr helt fra Skien i 1865. Han ble da en del av byggeprosessen til «Guanomylnå på Rotset», og kjøpte seg senere inn. Da det å male korn ikke gav tilstrekkelig inntekt jobbet han også med produksjon av gjødsel. 


Da denne typen mølle har blitt utkonkurrert av mer moderne og effektive modeller er mølla i Volda sannsynligvis den eneste av sin type som driver produksjon av mel i dag. Likevel er det fordeler ved denne. Steinkvernen inneholder støpte kvernesteiner på 1.4 meter i diameter, og kan da male mel med unike kvaliteter. Ingen andre møller i dag klarer å male hele speltkorn til fint mel med 30% kostfiber, eller seljekvister til fint brødmel. Du finner heller ikke sammalt havremel med 24,5% kostfiber eller sammalt bygg der absolutt hele kornet er med. Nyere forskning viser at antioksidanter, vitaminer og mineraler sitter ytterst i skallet.

Mylnå tar aktivt vare på gammelt håndverk, teknikker og tradisjoner i produksjonen av meltyper som har vært borte frå butikkene i flere tiår. 

Produktene fra Volda Elektriske Mylne får du i utvalgte MENY-butikker.

Relaterte artikler