Melbu kaviar - Melbu

Norges beste kaviar? Nordland.

I Melbu har det vært drevet med kaviarproduksjon siden 1934. Tidlig på 80-tallet oppstod navnet Melbukaviar. Melbukaviaren ble en gigantisk suksess, og produsenten hadde store utfordringer med å etterkomme etterspørselen i markedet. Kraftig vekst medførte økonomiske vanskeligheter, og resulterte i en konkurs i 1986. Det skulle ta hele 26 år før noen tok til fornuften og relanserte Melbukaviar, som i 2013 ble kåret til Norges beste kaviar av matmagasinet ”Mat fra Norge”.

Før Melbu kaviaren kom på markedet var det Rysst kaviar som rådet med sin hemmelige familieoppskrift, fra 1933-1974. Egil Johansen hadde startet Melbu fiskematkjøkken i 1956 og drevet både produksjon av både fisk og kjøttvarer. I 1981 begynte Egil å eksperimentere for å finne den beste oppskriften på en kaviar.  En kaviar som kunne fylle tomrommet etter Rysst-kaviaren. Johansen måtte bruke flere hundre kilo med sukker saltet torskerogn før han nådde målet sitt. I 1982 hadde kaviaren fått riktig smak, farge og konsistens. De første vareprøvene ble nå sendt ut i markedet.

Melbu kaviar har høyt rogninnhold - kun torsk fra Lofoten og Vesterålen. Det er heller ingen kunstige fargetilsetninger, og den er røket på tradisjonelt vis. 

Melbu kaviar får du i utvalgte MENY-butikker.

Relaterte artikler