Sigerfjord fisk - Sortland

Fersk ishavsrøye fra Vesterålen

Vassdragene i Vesterålen, med dype kalde vann og korte elveløp til sjøen, er særlig godt egnet for ishavsrøye. Fisken har et livsløp både i ferskvann og saltvann. Vi vil at fisken skal trives, og vår unike oppdrettsmetode tar derfor hensyn til fiskens naturlige livssyklus. Det gir den gode smaken og svært høye kvaliteten til Sigerfjord Ishavsrøye Vesterålen. 

Sigerfjord Fisk AS er Norges største leverandør av ishavsrøye. Vi holder til i vakre Sigerfjord i Sortland kommune i Vesterålen og har produksjonsanlegg i Fiskfjord i Hadsel kommune på Hinnøya. Du får Sigerfjord Ishavsrøye Vesterålen som fersk filet, kaldrøkt- og varmrøkt filet og som rakfisk. 

Historie

Året er 1982. Trond Geir Reinsnes er student ved insitutt for fiskefag ved Universitetet i Tromsø. Han får prosjektlederansvaret for et røyeprosjekt, med tanke på å utvikle sjørøye som en oppdrettsfisk, spesielt med tanke på Nord-Norge. Denne høsten tilbringer han hele 43 døgn ute i telt under arbeidet med å hente stamfisk fra de største sjørøyvassdragene i Nord-Norge samt Svalbard, med en plan om å finne den beste stammen for videre avl. Dette skal vise seg å være starten på arbeidet som i dag videreføres i Sigerfjord Fisk AS. 

Sigerfjord fisk får du i utvalgte MENY-butikker.