Olav Hasselknippe
Bilde: Olav Hasselknippe

Annes Hage - Hadeland

Tradisjonsmat laget på Hadeland.

Delikatesseprodukter av Ishavsrøye - tradisjonsmat laget på Hadeland

Fantastisk Ishavsrøye fra Vesterålen kombinert med unik kunnskap og helt spesielle oppskrifter gir de beste forutsetninger for Annes Hages delikatesseprodukter av Ishavsrøye. Bedriften holder til i vakre omgivelser på Jevnaker, Hadeland.

Produkter

Annes Hage tilbyr nå 5 Spesialitetmerkede produkter, alle laget av den unike, norske matskatten Ishavsrøye Vesterålen:

  • Delikatesserakfisk
  • Kaldrøkt
  • Varmrøkt ­
  • Akevittgravet
  • Cognacgravet

Samtlige produkter er laget etter gamle og vel utprøvede oppskrifter uten forsering av noen prosesser. Her er det godt håndverk som gjelder.

Delikatesserakfisk

Ishavsrøya rakes på gammel, tradisjonell måte bygget på over 40 års erfaring, men tilpasset dagens smak. Det var Per O. Bakkegaard på Geilo som utviklet metoden med å rake ishavsrøye.

Server gjerne rakfisken med klassisk tilbehør som finhakket rødløk eller purre, rømme, flatbrød, godt smør, rødbeter og mandel- eller Ringerikspoteter.

Et annet serveringstips er å rulle rakfisk i lefse med Snøfrisk, finhakkede rødbeter og litt rødløk. Godt som snacks til aperitiffen eller som en forrett.

Kaldrøkt og Varmrøkt Ishavsrøye

De røkte variantene er røkt i konvensjonell røykeovn med bruk av eikeflis fra gamle akevittfat. Dette er Annes Hage alene om å gjøre i Norge. Flisen bidrar til at produktene får en god, avrundet røyksmak. Server gjerne med eggerøre, salat og godt brød. Begge varianter er også gode som pålegg eller i en salat.

Akevittgravet og Cognacgravet Ishavsrøye

Disse produktene er gravet med frisk dill, salt og sukker samt Gammel Opland Akevitt eller Braastad Cognac.  Smaken er mild og rund og med et godt hint av råvarene.

Server gjerne med dillstuede poteter, en god salat og sennepssaus.

Råvaren

Ishavsrøye Vesterålen ble på våren 2007 det første sjømatproduktet med et lovbeskyttet produktnavn; Geografisk Beskyttet Betegnelse (se www.matmerk.no).

Fisken er mager og har mye smak og en fløyelsmyk konsistens. Annes Hage  benytter kun Ishavsrøye av superior kvalitet.

Spesialitetmerkede produkter

Samtlige av Annes Hages 5 delikatesseprodukter av Ishavsrøye har blitt tildelt Spesialitetmerket. Du kan lese mer om denne merkeordningen på www.spesialitet.no

Delikatesseproduktene fra Annes Hage finner du i mange MENY-butikker.