Klikk og se mer

Holmen crisp - Gjøvik

​T​radisjonsbakst med lokale råvarer og unik smak.

Bakst av flatbrød og rømmebrød er gamle håndverkstradisjoner fra tidenes morgen, og flatbrødlinjen til Holmen Crisp, med "Reodor Felgen"-preg, har maskindeler som er over 100 år gamle. 

Holmen Crisp ble etablert i 1991, og har sitt utspring i daglig leder Camilla Rostads bestefar Arne Holmen Brænderi. Brenneriet drev med potetforedling, mineralvann og spritproduksjon, og gjennom potetforedlingen vokste flatbrødproduksjon av poteter og erter frem som et eget segment.

Flatbrød med og uten gluten

I dag bakes det flere forskjellige typer tradisjonsflatbrød, som erteflatbrød, potetflatbrød og rømmebrød. I tillegg driftes det en mølle for helt glutenfrie frøtyper, som en gang tilhørte husstellæreren Jytte Uth-Norlander. I sin tid komponerte hun melblandinger tilpasset glutenintolerante, under merkevarenavnet Jyttemjöl.

Camillas foreldre kjøpte både mølle og oppskrift fra Jyttes enkemann da hun gikk bort, og flyttet produksjonen fra Sverige til Gjøvik. Holmen Crisp produserer i dag fire ulike typer Jyttemjøl.

Holmen Crisp har blitt belønnet med merket Spesialitet av Matmerk, og har via Innovasjon Norge opprettet et samarbeid med Singapore, som importerer 95 prosent av all maten de trenger.

Jyttemel og flatbrød fra Holmen Crisp får du i de fleste MENY-butikker.

Foto: Silje Feiring og Jørgen Nordby